1366x768 ve 1280x720 çözünürlükler kayıp

aMephisto

Centipat
Daha fazla  
Birkaç gün önce bilgisayara format attırdım. Aldığımda YouTube videoları da dahil birçok yerde izlediğim videolar üst ve altında siyahlıklarla geliyor. Çözünürlük ayarlarımda 1366x768 veya 1280x720 de yok. CRU'dan eklemeyi denedim, işe yaramadı. Bilgisayarcıyı aradım, driverları yuklemen lazım ama yuklersen PC cokebilir, goruntu gelmeyebilir dedi fakat çok guvenmiyorum. Çözünürlük için ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlardan hangisini indirmem gerekiyor.

İndirmeniz gereken ATI Radeon HD 4600 ama garip bir şekilde sizin ekran kartınız orada bulunmuyor. Ben mi göremedim yoksa.

Tamamdır indiriyorum teşekkürler.

Sistem yapılandırmasında destekleyenmeyen bir AMD grafik donanımı saptandı diye bir hata aldım kurarken.

AMD sürücü listesinde sizin ekran kartınız da bulunmuyor. Galiba sürücü desteği yok.

İndirmeniz gereken ATI Radeon HD 4600 ama garip bir şekilde sizin ekran kartınız orada bulunmuyor. Ben mi göremedim yoksa.

AMD sürücü listesinde sizin ekran kartınız da bulunmuyor. Galiba sürücü desteği yok.
anldadım peki bu çözünürlük farklı yollarla çözülemez mi? veya yeni bir ekran kartı alsam

Sürücünüz Windows 10 desteklemiyorsa, bunu deneyin.

Konuya gereken cevaplar verilmiş ancak sürücüyü kurmanız gerekiyor bir şekilde çözmeniz için.

anldadım peki bu çözünürlük farklı yollarla çözülemez mi? veya yeni bir ekran kartı alsam

Konuyu okuduğum kadarıyla 2008'den kalma AMD HD4600 ekran kartı var, sisteme kırık Windows 10 kurmuş (?). O ekran kartı Catalyst serileriyle çalışmıyor, en son Win 8.1 sürücüsü bulunabilir internette ve Win 10'da kendi sunucularından Win 8.1 sürücüsünü indirip kuruyor.

Mesele seni 2 saat güneş altında yürüten tüpçünün işgüzarlığı, Win 7 veya 8.1 de kurabilirdi. Muhtemelen senin sisteme LPG takmayı denemiş ve becerememiş.

Şimdi Win 10'un güncellemelerini açarsan, kırık olduğu için ya lisans satın alman veya diğer yöntemle kırman gerekecek. Yeni ekran kartı alacaksan, sistemine uygun ikinci el bir şey alabilirsin desem de, 2008'den kalma ekran kartına sahip bir sistemine uygun bir kartı ikinci el bile bulmak zor geldi tekrar düşününce.

Bize tüm sistem parçalarını ve işletim sistemi bilgilerini yaz, birisinin aklına iyi bir fikir gelebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı