Merhaba herkese, yaklaşık 4-5 aydır kullandığım sistemim son zamanlarda hatalar ortaya çıktı mavi ekran ve uygulamalarda crashler mevcut.
Öncelikle bu hataları aldıktan sonra sisteme temiz kurulum yapıp BIOS güncellemesi ve Intel ME driver setini tekrar kurdum.
Sorun çözemediğim için sizinde fikirlerinize başvurmak istedim.
Sistem özellikleri:
13900KS.
ASUS Z790 Apex.
G.Skill 2x16 GB 7200MHz RAM.
ASUS ROG STRIX 4080.
Windows 11 İşletim Sistemi
Yukarıda gerekli sistem özellikleri belirttiğimi düşünüyorum.
Sorunlardan bitanesi aşağıda göründüğü gibidir Chrome'da gezinirken aldığım hata.
Diğeri ise mavi ekran sorunum dosya aşağıda mevcuttur.
Sorun benim de az buçuk anladığım kadarıyla RAM kaynaklı ama Memtest86'dan sorunsuz geçiyor.
XMP kapadığımda ise hata almıyorum ama XMP kapamak istemiyorum. Ama RAM'in %100 kusurlu olduğunu da kanıtlayamıyorum. Yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim.
Sadece RAM'lerden değil bilgisayarınızda olan bir virüsten koruma aracıda bu hataya sebep olabilir bilgisayarınızda virüs olmadığından emin olduktan sonra silin ve bilgisayarınızı kullanın eğer sıkıntı çıkmazsa bilgisayarınıza farklı bir antivirüs programı kurmayı tercih edebilirsiniz.
Sadece RAM'lerden değil bilgisayarınızda olan bir virüsten koruma aracıda bu hataya sebep olabilir bilgisayarınızda virüs olmadığından emin olduktan sonra silin ve bilgisayarınızı kullanın eğer sıkıntı çıkmazsa bilgisayarınıza farklı bir antivirüs programı kurmayı tercih edebilirsiniz.
Ekran kartını sürücünüzü silmek için DDU aracını kullanabilirsiniz. https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/ Buradan ekran kartınızı seçip temizledikten sonra yeniden başlat kısmını seçin. Sistem yeniden başlayacaktır.