1399 Virus ile gerçek zamanlı koruma testi

HIPS nasıl ayarlanırsa öyle çalışıyor gidip katı moda alırsanız paranoyak gibi davranır. X programının şuna erişmesine izin verilsin mi ya da discordun mikrofona erişmesine vs. gibi sorular.

Mesela Kaspersky üzerinden HIPS ayarını birazcık kısıtlasam bile Edge'ye girdiğim an uyarı veriyor hemen. Eğer ileri düzey kullanıcı değilseniz HIPS ayarının otomatik modda olması iyi olur.


 
Comodo'nun olayı HIPS değil Containment. Şirketin sahibi Melih Abdülhayoğlu bile böyle diyor.
Hayir HIPS acik degilse Comodo'nun korumasinin neredeyse %40'ini kapatmis olursun. Sirket sahibi HIPS Onemsiz demiyor ki zaten, Containment'de onemli, Taninmayan uygulamalarin islemini falan asiri iyi gosteriyor sana da birakiyor engelliyim mi izin mi veriyim diye ya da bunu ayarlardan otomatik engelle ya da izin ver de yapabiliyorsunuz.

Containment varken HIPS gereksiz. Dijital imzası olmayan ve Comodo'nun onaylamadığı her şeyi sanala atıyor.
Gereksiz degil sadece ugrastiriyor biraz.
 
Kanka Comodo hayranları bile en önemli özelliği o diyor.
 
En onemli ozelliklerinden birisi.
Hocam şöyle, kullanıcı eğer tanınmayan dijital imzasız uygulamaları kullanan birisi ise (crack, mod, patch, açık kaynak projeler veya kendi yazdığı programlar) ve bunları sanalda çalıştırmak istemiyorsa ancak o zaman HIPS gerekli olur.
Onun dışındaki tüm durumlarda HIPS'ın yakaladığını Containment de yakalıyor. Ve bunu otomatik yapıyor, kullanıcıya sormuyor. Çünkü kullanıcıya sorsa masum programlarda da sorduğu için elimiz otomatikman "Evet"e gidiyor. Bu da korumayı aslında düşürüyor.

Mesela bu 1399 virüsten hiçbirini Containment'in kaçıracağını sanmıyorum. Çünkü hiçbiri "beyaz listede" değil. Containment da her şeyi yakalıyorsa eğer, neden HIPS'in beni sinirlendirmesine izin vereyim ki?
 
Aslinda baktigimizda cogu virus HIPS tarafindan engellenmisti. Merak ettim acaba HIPS olmadan korumasi nasil? Test edicem.
 
Aslinda baktigimizda cogu virus HIPS tarafindan engellenmisti. Merak ettim acaba HIPS olmadan korumasi nasil? Test edicem.
Yalnız hocam şu ayarları yaparsanız Containment daha güçlü olur (kullanım kolaylığını etkilemeden). Testi şu ayarlarla yapmanızı tavsiye ediyorum:

Genel Ayarar -> Yapılandırma -> COMODO - Proactive Security ->Etkinleştir

Ağ Duvarı -> Ağ Duvarı Ayarları -> Açılabilir pencere uyarılarını gösterme -> İstekleri Engelle

HIPS -> HIPS Ayarları -> HIPS Etkinleştir (tikini kaldırın)

Containment -> Containment Ayarları -> Erişimi sanallaştırma Belirtilen dosyalar/klasörler (tikini kaldırın)

Containment -> Oto-Containment -> Sanal Çalıştır Tüm Uygulamalar -> Sağ tık -> Düzenle -> Seçenekler -> Kısıtlama Düzeyini Ayarla -> Sınırlı

Bunlar dışındaki tüm ayarlar default. Ha bir de antivirüs modülünü de kapatın. Test sonucunu merakla bekliyorum hocam.
 
Çünkü kullanıcıya sorsa masum programlarda da sorduğu için elimiz otomatikman "Evet"e gidiyor. Bu da korumayı aslında düşürüyor.
Bu aslinda kullanicinin ne kadar bilgili olduguna bagli, Her zaman derim bilginiz yoksa kurmayin Comodo diye.
Peki.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…