1399 Virus ile gerçek zamanlı koruma testi

Eki Görüntüle 2187694

Reset container dedigimde aktif zararli goremiyorum.

Eki Görüntüle 2187695

HAHAHAHA Hocam oyle komik olsun diye yaptiydim.

Arkadaslar yemek yiyecegim yemekten sonra antivirusunu test ederim.
İşte WikiLeaks'e sızdırılan CIA belgelerinde Comodo için "pain in the ***" denmesinin sebebi tam olarak bu. HIPS olmadan %100 koruma.

Oyle. Ama soru su ki, Auto-containment'in icindeki virusler Bilgisayari etkileyebilecek mi?
Testi size verdiğim ayarlarda yapmanızı istememin nedeni buydu:

"Ağ Duvarı -> Ağ Duvarı Ayarları -> Açılabilir pencere uyarılarını gösterme -> İstekleri Engelle"
Bu ayarı yapmasaydık Auto-containment'teki virüsler C&C server'ına bağlanmak istediğinde kullanıcıya soracaktı. Kullanıcı da evet dediğinde parola, çerez, kripto cüzdan vesaire hepsi hacker'lara gidecekti.

"Containment -> Containment Ayarları -> Erişimi sanallaştırma Belirtilen dosyalar/klasörler (tikini kaldırın)"
Bu ayarı yapmasaydık Auto-containment'teki bir ransomware İndirilenler klasörünü çöp edecekti.

"Genel Ayarar -> Yapılandırma -> COMODO - Proactive Security ->Etkinleştir"
"Containment -> Oto-Containment -> Sanal Çalıştır Tüm Uygulamalar -> Sağ tık -> Düzenle -> Seçenekler -> Kısıtlama Düzeyini Ayarla -> Sınırlı"
Bu ayarları yapmasaydık "Kısmen limitli" ayarında Auto-containment'teki virüslerin kısmen bilgisayarı etkileme şansı olacaktı.

Son düzenleme:
Sadece HIPS olsa daha iyiydi bu ne böyle.
Sasirtici sonuc degil onceki konulara bakarsaniz veritabani testinde 855 virus biraktigini gorursunuz.

Ben yine de HIPS ile kullanmamanizi tavsiye etmem.

Goruldugu gibi bazi seylere izin vermis auto containment.

Son düzenleme:
Sasirtici sonuc degil onceki konulara bakarsaniz veritabani testinde 855 virus biraktigini gorursunuz.

Ben yine de HIPS ile kullanmamanizi tavsiye etmem.

Eki Görüntüle 2187818

Goruldugu gibi bazi seylere izin vermis auto containment.
Allah Allah çok ilginç, normalde Auto-Containment'in en düşük ayarda bile registry'i sanallaştırıp hiçbir değişikliğe izin vermemesi gerekiyor, ki siz testi yüksek ayarda yaptınız (ki yüksek ayarda kernel seviyesi sanallaştırma yapıyor). O registry değerlerinin nasıl oluştuğunu merak ettim açıkçası. Testi kendi bilgisayarımda yapmış olsaydım sanal makinenin temiz yedek imajında taramayı bir daha yapardım ama sizin vaktinizi almak istemem.

PC App Store'yi PUP olarak görmüş, ki doğru potansiyel olarak istenmeyen bir uygulama. Dosya dijital imzalı olarak "Fast Corporate LTD" üreticisinden geliyor ve bu üretici Comodo'nun güvenilen üreticiler listesinde. Dolayısıyla Comodo Auto-Containment'a almadan direkt çalışmasına izin vermiş.

Burada şöyle bir sıkıntı var. Neyin "güvenli" neyin "güvensiz" olduğuna kim karar veriyor? Comodo mu? Ayarlar -> Dosya Değerlendirme -> Satıcı Listesi dediğimizde Comodo'nun ben bu üreticiye güveniyorum dediği onbinlerce üretici görüyoruz. Ama ben kendim bunların ne kadarına güveniyorum? Bir programın virüs olmaması illa onu bilgisayarımda istediğim anlamına mı geliyor? İşte orası biraz karışık. Bu üretici listesinde sağlam bir temizlik yapmayı zaten düşünüyordum ama bu test bana bir ders oldu. Bu listeyi iyice bir seyreltmek gerek.

Su anda Bitdefender Free test ediyorum sonuclar ayni veya cok yakin olursa AVG ya da Bitdefender onerecegim bedava AV onerilerimde.

Bitdefender oncelikli oneririm bu arada. AVG'den iyi davranissal korumasi var.

Beyler kalkin Bitdefender'a geciyoruz Iyi sistemi olmayanlara onermem yine de, AVG Daha mantikli duruyor o konuda. Ama bundan sonra bedava antivirus olarak cogunlukla Bitdefender kullanir ve oneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…