14.000 TL civarı monitör önerisi

Bütçe
14000

Yok monitörde sıkıntı yoktu arıza ghosting vb. Görüntü kalitesi kötüydü 1080p IPS monitörüm var şu an kullandığım bunun görüntüsü daha iyi öyle söyleyeyim. O monitörde IPS 1440p idi, monitörde ucuz bir şey değil alıp değiştirmesi sıkıntı oluyor hem zaman gidiyor hem de hem de değişim sancılı süreç.

240Hz veren bir monitör 2K olsa dahi görüntüden feragat etmeleri normal.

240Hz veren bir monitör 2K olsa dahi görüntüden feragat etmeleri normal.

240 gerekli değil yani benim için çok harcore FPS oynamıyorum 180 civarları da yeter bana indirimdeyken 240 Hz filan diye söylediler Donanım Arşivi'nden kaçırılmaz gibi IPS ve 2K diye bende kaliteli görüntüsü olacağını düşünüyordum. Bu kadar kötü görüntüsü varsa ne diye IPS ve 2K diye satarki MSI.

Baktıkların arasında en iyisi konuştuğumuz Alienware ama 27 inç potasında en iyisi.
31 inç bakıyorsan Dell F/P ürün. 31 inç istiyor musun istemiyor musun anlamış değilim.
Görüntü iyi olsun demek ayrı bir konu dostum büyük monitör istiyorum ayrı bir konu.
MSI-QD şu an stokta yok. PTT satıcısından alınmaz diyorum.
Diğer yorum yapmadıklarıma yapmayacağım. Önermediğim ürünlere yoruma gerek yok.

Benim bir de şöyle bir görüşüm var. Dell G2724D Monitör bu monitör baktığın Alienware ile aynı görüntü ve oyun performansına sahip. Tercih edilmesinde sakınca bulmuyorum.

27"'den başlıyor aradığım monitör modelleri yani aradığım özelliklere göre listeledim Akakçe'de böyle bir sıralama yaptım ASUS MSI çıkardım görüntüsü çok iyi değil demiştin 1 ay önce, 2560*1080P çıkardım 1080p dediğin için. Aradığım tam olarak IPS olsun 2K çözünürlükte, güzel renklere sahip oyun oynarken veya film video izlerken 2K kalitesini hissedebileceğim bir monitör olsun Bit değeri yüksek zaten parlaklık çok fazla ışık vurunca veya yandan bakınca görüntü güzel gelir. Aslında 2 dakikalık şey ama böyle yazınca uzun sürüyor konuşması olayın İnç olarak Knight Online oynarken iade ettiğim monitörde karakterim ve oyundaki her şey çok ufak gözüktüğünden 27 dedim diğer monitörlerde nasıl gözükür bilemiyorum. Eğer bu listede önerdiğin Dell AW2724DM görüntü olarak oyun ve diğer şeylerde üzmeyecekse alayım 14000 olsun zaten uzun yıllar kullanacağım monitörü.

Eğer bu listede önerdiğin Dell AW2724DM görüntü olarak oyun ve diğer şeylerde üzmeyecekse alayım 14000 olsun zaten uzun yıllar kullanacağım monitörü.

Bak para senin paran lafım yok.
Fakat az-çok anlıyorsan bu işlerden incelemelerini okumanı istiyorum.

Üstteki Alienware, altta ki düz modeli. Aldığı puanlara bile baksan yeter. Alienware'ın tek avantajı malzeme yani yapı kalitesinin üst nokta da olması. Görüntü olarak göreceğin aynı olacaktır. Bu çaptaki monitörler zaten 5+ yıl giden ürünler. Bir süreden sonra baka baka varlığını unutur hale gelecek gözlerin. Bundan dolayı cebine uyanı al.

Anladım listeki monitörler arasından önereceğin bunlar yani değil mi sonuçda LG HP gibi modellerden iyi diyorsan tamamdır. Türkçeye çevirdimde incelemesi bayağı uzun daha düşük modeli gibi giriş seviyesi denilmiş birkaç özelliğide eksik gibi. Karanlık kısımları gri gibi iyi göstermiyormuş yazıyor yani Shadow Boost sanırım ismi iyi değilmiş eksi olarak verilmiş. Yanlış anlattım sanırım yani daha kaliteli olsunda arada 4K olsun manasında demiştim Karşılaştırma olarak bakayım renk sayısı ekran parlaklığı biraz zayıf gibi. Bit değeri kaç ikisinin Awnin farklı yazıyor iki sitede sadece 10 Bit frc yok değil mi?

Kusursuz monitör yok bunu biliyorsun. IPS'lerin renk gücü başarılı. Renkler canlı gözükür. Siyah performansı kötüdür. Açık siyah görürsün.
LG'nin modelleri çok tatmin etmeyebilir seni. HP ise 240Hz ama detaylı incelemesi yok. Sonuçta elimizde ki verilere göre monitör alınır diyebiliyoruz. Bit'lere de takılma. True 8 bit panel yeterlidir. 10 bit panellerin %90'ı 8 bit üzerinden FRC ile çıkartılıyor. Yani true 10 bit panel renk kalitesi istesen de göremiyorsun.

Dediğin gibi kusursuz monitör yoksa ise renkler canlı ve karanlık kısımları çok kötü göstermiyorsa iyi o zaman. Yenileme hızı 200 Hz altı olması sorun değil çok düşük olmasında yeterli derecede hardcore FPS oynamıyorum zaten. LG kendi panellerini ürettiği için söylemiştim ama Dell iyi diyorsan senin deneyimin daha fazla zaten. O zaman bu iki model uygun diyorsan telefon açıp sorayım OSD menüsü türkçemi incelemesini göremedim sorayım. Güzel kaliteli bir görüntü almak epey zahmetli istediğin gibi monitör bulmak çok zor oluyor cidden.

Sordum Alienware paneli Oledmiş, OSD menüsü Türkçe, karanlık kısımlarda pek rahatsız etmeyecek durumdaymış dedi, daha önce kullananları pişman etmeyecek bir ekranı varmış.

Son düzenleme:
Sordum Alienware paneli Oledmiş,

Olamaz. Yanlış monitörü ya sordun ya da onlar karıştırdı.
OLED olan Alienware DELL 34" AW3423DWF 0,01Ms 165Hz OLED WQHD HDMI DP CURVED GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu monitör.

Dediğin gibi kusursuz monitör yoksa ise renkler canlı ve karanlık kısımları çok kötü göstermiyorsa iyi o zaman.

Eğer siyahlara takılan biriysen yani IPS Glow'u kaldıramıyorsan görüntü olarak VA panel almak zorundasın. Mesela AGON 27" AG275QXN/EU 165Hz 1ms HDMI DP USB 3.2 HDR400 FreeSync Premium QHD VA Gaming Monitör | ITOPYA bu monitör işini görürdü bu konuda ama stokta yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…