Eki Görüntüle 517718
Açıklama
İşlemci olarak 3700X seçtim, 8C16T güçlü bir işlemci.
Anakart olarak B450 Tomahawk MAX kaliteli yapıya sahip ve yeterlidir.
RAM olarak eğer ufak bir OC yaparım derseniz 700TL'lik 3000MHz herhangi bir RAM alınabilir.
Ekran kartı olarak 2070Super Gaming X Trio seçtim. Model olarak Gaming X modeli daha ucuz ve elbette alınabilir bir model.
HDD olarak bu tercihim olurdu.
SSD olarak NVMe seçmedim çünkü profesyonel işiniz yok ise ve zaten 2 tane almadıkça bence pek artısı görülmüyor. Yerine depolama boyutu da yüksek olması açısından SATA SSD kralı 860EVO seçtim.
Kasa ise geniş ve havadar. Kişisel tercih.
PSU için bir şey yazmama gerek yok. Bütçe açısından Sharkoon GOLD ZERO 650W alınabilir.
İşlemci soğutucu yine bütçe için AIO sıvı soğutma yerine 3700X'i overclock bile etseniz güle oynaya soğutabilecek ve kasaya da sığabilen güzel bir soğutucu koydum. Böylece bütçe de çok zorlanmıyor.
Anakartı B450 önermemin sebebi; X570 anakartlardaki PCIe 4.02'ın şu an SSD'ler dışında bir esprisi olmaması. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Ayrıca ufak değişiklikler ile zorlarsam 2080S alınabilir.
Sistemi kurma amacınızı ve neler yapacağınızı söylerseniz daha sağlıklı öneriler verebilirim.
Ekleme: Mesela alttaki alternatif de olabilir. HDD'i kaldırınca 14K ediyor. Basitçe sonradan eklenebilir eğer bütçe yok ise. 8G modeli fabrika çıkışı olarak A8G ve O8G modelinden düşük frekansa sahip ancak aradaki fark %1-2-3 oynar oynamaz. O yüzden 8G 2080S seçtim. Ayrıca farklı marka daha makul 2080 SUPER kartı da seçilebilir. Böylece anakart fantazi niyetine X570 alınabilir ve/veya NVMe SSD alınabilir vs.
Eki Görüntüle 517719