14.000 TL'ye kadar 2K, IPS ve 200Hz üzeri monitör tavsiyesi

Bütçe
10-14k
260 Hz diye ekleme yapmışım sonradan görmediğimi belirtmişim.

Başka öneri var mı üstteki Samsung VA panel IPS olsa iyi olur.

Bildigim kadariyla VA panel oyunlar icin iyi degil ghosting yuzunden. Bu sorun duzeltildi mi?

20 Hz fark var gözünüzle görebileceğiniz bir fark yok 180 le 200 arasında ROG kat ve kat daha iyidir TUF'dan.

260 Hz miş pardon.

10k civarında satılan ROG model boe markasına ait a-si TFT panel kullanıyor, TUF olanda boe markasına ait oxide TFT panel var. + inceleme verilerinde de daha iyi olduğu ortada. 2 farklı incelemede 500 nit çıkıyor. ROG ise 390nit parlaklığa sahip. Bir incelemede 1250:1, diğerinde 1350:1 kontrast oranı çıkıyor, ROG ise 950:1 civarı kontrast oranına sahip. Kontrast oranı açısından da TUF olan üstün. Renk gamutları benzer, hız açısından direkt kıyas yapmadım ancak 260Hz olması açısından TUF olan daha mantıklı olacaktır.

Bildigim kadariyla VA panel oyunlar icin iyi degil ghosting yuzunden. Bu sorun duzeltildi mi?

Bazı modellerde bu sorun minimal, normal kullanıcının fark etmeyeceği düzeyde. Çoğu VA panel monitörlerde ghosting sorunu devam ediyor. G65B de gözle görülür ghosting sıkıntısı yok.

Samsung G65D serilerinde ölü piksel çıkma oranı yüksek, birçok yorum gördüm bu sorunu yaşayan, yine de şansımı deneyeyim dedim ve bingo, bana da vurdu ölü piksel. Benim de tavsiye ettiğim bir modeldi ama bizzat başıma gelince tavsiye etmekten kaçınıyorum artık.

Ölü pikselli çıkarsa iade/değişim uğraşırım diyen varsa alınır, güzel bir ürün ama kalite kontrol zayıf. Bendeki üründe bir tane ölü piksel var sağ altta. İlk öfkeyle değişim isteyecektim ama biraz kullanıp görüntü kalitesini tecrübe edince ve neredeyse kusursuz bir arka aydınlatması olması nedeniyle vazgeçtim. Zerre bulutlanma ve ışık sızması yok.

Değişimden gelecek ürün ölü pikselsiz olup da başka sorunlarla gelir diye mükemmeli buluncaya kadar uğraşmak istemedim. Ayrıca ölü piksel de yakından bakılıp özellikle bulunmaya çalışılmadıktan sonra görünmediği içn rahatsız etmiyor, ilk fark ettiğimde sürekli görüyordum şu anda farkında bile değilim. Ürünü beğenince ve fiyat da uygun olduğundan iadeden de vazgeçtim. Takıntı yapacaklar iade etsin, hiç düşünmesinler.

Son olarak bana gelen ürünün kutusu hiç açılmamış ve sapasağlam geldi iade veya değişim ürünü değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…