14.000TL'ye kadar 2K IPS monitör tavsiyesi

burakoruk

Kilopat
Makaleler
4
Bütçeden de belli olacağı gibi çok da giriş seviyesi bir model istemiyorum. Aradığım özellikler:

27 inch (32 önerilerinizi de alabilirim ama çok büyük gelir muhtemelen).
144+ hz değeri.
Düşük tepkime süreleri.
HDR özelliği.
400 cd ve üzeri parlaklık.
Pivot özelliği.

Hikayeli oyunlarda atmosferi olabildiğince iyi hissettirebilecek, rekabetci FPS oyunlarında da uzmeyecek bir monitör arıyorum. Uzun süredir araştırıyorum fakat kusuru olmayan bir monitör neredeyse yok gibi. O yüzden iyice çıkmaza girdi benim arayışlar. Sizin de yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Renk konusunda mükemmel bir monitör:
Onun dışında pek seçenek yok zaten.
Rekabetçi ağırlık ise bunada bakılabilir:

Son düzenleme:
Bütçeden de belli olacağı gibi çok da giriş seviyesi bir model istemiyorum. Aradığım özellikler:

27 inch (32 önerilerinizi de alabilirim ama çok büyük gelir muhtemelen).
144+ hz değeri.
Düşük tepkime süreleri.
HDR özelliği.
400 cd ve üzeri parlaklık.
Pivot özelliği.

Hikayeli oyunlarda atmosferi olabildiğince iyi hissettirebilecek, rekabetci FPS oyunlarında da uzmeyecek bir monitör arıyorum. Uzun süredir araştırıyorum fakat kusuru olmayan bir monitör neredeyse yok gibi. O yüzden iyice çıkmaza girdi benim arayışlar. Sizin de yardım ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Sisteminiz nedir hocam? Bütçenizde 4K monitörleri de tercih edebilirsiniz. Sistem 2K için uygunsa üstteki G3223D'yi tavsiye ederim.

Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim.

@Lory7 hocam 32 inch civarında monitörler rekabetçi oyunlarda çok büyük kalır diye düşünüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum bilemedim. Onun dışında ROG modeli için neden rekabetçi olarak önerdiniz? tepki sürelerinden ötürü mü?

@Görkem Say hocam 17 bin civarlarına maalesef çıkamam. Daha doğrusu 17 bin TL verdiğimde onun karşılığını fazlasıyla alabilir miyim emin değilim.

@Sad Frog hocam RTX 3070 var. Temmuzdaki maaş durumlarına göre RTX 4070 Tİ düşüncem var. Biraz da onu düşünerek monitörü yenileme düşüncesindeyim. Şu an kullandığım monitör 1080p 144 Hz.

@Saint Lucia hocam sizi de monitör konularında bolca görüyorum. Sizin de bu öneriler dışında bir fikriniz varsa öğrenmek isterim.

Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim.

@Lory7 hocam 32 inch civarında monitörler rekabetçi oyunlarda çok büyük kalır diye düşünüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum bilemedim. Onun dışında ROG modeli için neden rekabetçi olarak önerdiniz? tepki sürelerinden ötürü mü?

@Görkem Say hocam 17 bin civarlarına maalesef çıkamam. Daha doğrusu 17 bin TL verdiğimde onun karşılığını fazlasıyla alabilir miyim emin değilim.

@Sad Frog hocam RTX 3070 var. Temmuzdaki maaş durumlarına göre RTX 4070 Tİ düşüncem var. Biraz da onu düşünerek monitörü yenileme düşüncesindeyim. Şu an kullandığım monitör 1080p 144 Hz.

@Saint Lucia hocam sizi de monitör konularında bolca görüyorum. Sizin de bu öneriler dışında bir fikriniz varsa öğrenmek isterim.
Monitöre olan uzaklığınıza göre değişir bu durum.
Rog önerme sebebim rekabetçi oyunlar için daha küçük monitörün daha iyi olması ve bu modelin daha çok rekabetçi odaklı olması.

@Lory7

Hocam bu ürün, önerdiğiniz 32 inch olan modelin 27 inch versiyonu mudur? Yani özellikler olarak tamamen aynı ve sadece boyut farkı mı var? Bu da önerdiğiniz model gibi kaliteli bir renk skalasına sahipse bunu düşünebilirim. Her ne kadar hem daha küçük hem de daha pahalı olsa da 32 inch gözümü korkutuyor biraz.

@Lory7

Hocam bu ürün, önerdiğiniz 32 inch olan modelin 27 inch versiyonu mudur? Yani özellikler olarak tamamen aynı ve sadece boyut farkı mı var? Bu da önerdiğiniz model gibi kaliteli bir renk skalasına sahipse bunu düşünebilirim. Her ne kadar hem daha küçük hem de daha pahalı olsa da 32 inch gözümü korkutuyor biraz.
Hayır aynı değiller 32 inç olan renk konusunda daha başarılı.
O model daha çok serilik bakımından iyi büyük kısımda rekabetçi oynamıyorsanız bu daha mantıklı onun yerine.

Hayır aynı değiller 32 inç olan renk konusunda daha başarılı.
O model daha çok serilik bakımından iyi büyük kısımda rekabetçi oynamıyorsanız bu daha mantıklı onun yerine.

27" modelin renk kapsami daha iyi bu arada DCI-P3 tarafinda. Piksel yogunlugunu da hesaba katarsak daha iyi goruntu veriyor. NanoIPS zaten goruntu tarafinda yarim tik daha iyi FastIPS'e gore. Sadece aldiktan sonra biraz renk ayari yapmak lazim internetten bakip.

@Lory7

Ikisi arasinda fark var. 27" model NanoIPS panel ile gelirken 32" model FastIPS ile geliyor. 27" model renk tarafinda yarim tik daha iyi.

27" modelin renk kapsami daha iyi bu arada DCI-P3 tarafinda. Piksel yogunlugunu da hesaba katarsak daha iyi goruntu veriyor. NanoIPS zaten goruntu tarafinda yarim tik daha iyi FastIPS'e gore. Sadece aldiktan sonra biraz renk ayari yapmak lazim internetten bakip.

Ikisi arasinda fark var. 27" model NanoIPS panel ile gelirken 32" model FastIPS ile geliyor. 27" model renk tarafinda yarim tik daha iyi.
Renk gamutları sadece renk işlemede rol oynar. Renklerde asıl etkenler kontrast ve uniformitydir. Nano IPS monitörlerin kontrast ve uniformity değerlerinin kötü olduğuna dair @88602 hocam tarafından yazılan şu makaleyi okumanızı öneririm:

Piksel yoğunluğuna gelecek olursak PPI değeri pek bir önem taşımamaktadır çünkü ikisi de ideal piksel yoğunluğundadır. Bu aşamadan sonra panel kalitesine bakılmalıdır ki yukarıdaki makaleye göre S2721DGFA modelinin panel kalitesini kötü olarak yorumlayabiliriz.

Ve bu arada size gelen monitörün internettekilerle alakası olmayabilir. Bu yüzden, internetten ayar yapmak yerine kendi göz zevkinize göre ayar yapmanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı