14. nesil işlemcide "CEP" kapatılırsa ne olur?

ovarlord

Hectopat
Merhaba, 5 gün önce anakartıma BIOS güncellemesi gelmiş ve açıklamada: " Update the Intel microcode to version 0x123, allowing for disabling cep for improved performance on Intel 14th gen series processors." yazmaktadır. Benim işlemcim 14900KF ve anakarttan BIOS güncellemesi sonrası cep ayarını disabled yaptım. Soğutucumun yeterli olduğunu düşünüyorum. Sorum şudur:

Cep kapatınca tam olarak işlemcide gözle görülür neyi göreceğim?
1: Mesela yük altında artık frekans değerini düşürmeyecek mi?
2: Tek çekirdek performansı gibi tüm çekirdeklerde kullanılırken p-Core'lar 6GHz kadar çalışacak mı?
3: İşlemci yük altındayken maksimum güç çekimi benimki 253 watt yapacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim Cep tam olarak bu Cep. Bilginiz var ise açıklayabilir misiniz. Ayar açıklamasında eğer kapatılırsa enerji tüketimi artar, sıcaklık artar ve buna bağlı olarak performans artar yazıyor.

Bahsettiğim Cep tam olarak bu Cep. Bilginiz var ise açıklayabilir misiniz. Ayar açıklamasında eğer kapatılırsa enerji tüketimi artar, sıcaklık artar ve buna bağlı olarak performans artar yazıyor.
Bu ayar öyle bir ayar değil. Benim bildiğim CEP Gerçek Zamanlı komplikasyonlara karşı koruma sağlıyor. Koruma yaparken performans düşüşünü de göz önüne almanızı istiyor. Overclock yapanlar genelde devre dışı bırakırlar.

Sizin istediğiniz özellikler CEP ile mümkün olmaz. Başka konfigürasyonlar yapmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı