14 Pro Max'ten 15 Pro Max'e geçilir mi?

Şahsen iPhone 12'den 14 Pro Max'e mayıs ayında geçmiş biri olarak şu yeni tanıtılan telefon 1 gram bile heveslendirmedi beni. Özellik olarak gelen hiçbir şey ihtiyacım değil yani telefonu aldığımda bana hiçbir şey katmayacak ki alacak tüm insanlara da bir şey katmayacak (14 Pro serisinden geçenlere). Yeni bir telefon olduğunu bile hissedemem fakat şu takıldı biraz kafama, çıkan fiyata bakarsak 14 Pro Max ile neredeyse aynı fiyattalar kendi kendime şunu düşündüm şimdi değişmek istesem üstüne çok ufak bir miktar koyup yeni telefona geçebiliyorum, kullandığım telefon zamanla eskimeye devam edecek ve değeri düşmeye devam edecek. İleride gelecek muhtemel zamlar ile birlikte değiştirmem daha da zorlaşacak? Sizce ne yapmak mantıklı? Kısaca kafama takılan şu aynı fiyata neden bir önceki modeli kullanayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 14 Pro'dan 15 Pro'ya geçeceğim fakat kesinlikle geçilmesi için hiçbir sebep yok. Ben kız kardeşime benim 14 Pro'yu satacağım ve üstüne biraz ekleyeceğim için geçeceğim. Lakin gerek yok dediğim gibi.

Şu an bu düşündüğünüz kısım adamların hedefi idi. O nedenle değiştirmek için en ufak bir parayı daha harcamaya gerek yok. Bir de artık şu düşünceye geçmeliyiz hepimiz. Bir üst telefonu alınca şu an yapamadığın neyi daha iyi yapacaksın. Örnek veriyorum, telefonda tek yaptığı tiktokta ve youtube da video izleyen birisi yeni model telefona geçince aynı şeyi yapmaya devam ediyor. Aynı deneyim ama daha pahalı. İşte yeni telefon yatırımda bunu düşünmek lazım. Bence aradaki fiyat farkına borsadan hisse almak daha mantıklı.

Kendi düşünceme göre; Eğer cidden oyun oynayan biriyseniz ve çıkacak seçili AAA (Resident Evil, Assassin's Creed Mirage gibi) oyunlarını oynamak gibi bir lüksünüz varsa (15 Pro ve üst serilerinde Ray Tracing özelliği var.) neden olmasın? Onun haricinde 14'ten 15'e geçmek bana pek mantıklı gelmiyor. Ancak benim gibi 8 Plus kullanıcısı gibi miladını doldurmuş telefonlardan 14 ila 15 serisine geçmek tabii ki mantıklı.

Hocam Apple'ın da amaçladığı buydu zaten böyle çeldiriyor. Yerinizde olsam ben de 14 Pro kullanıcısı olarak iPhone 16 ULTRA-17 Ultra gibi modelleri beklemekten yanayım. Paranızı yatırım yapın değerlenir. 15 Pro eski adlandırmayla 14 Pro s gibi olmuş. Bu sene asıl değişim baz modellerde yaşandı Pro serisine pek dokunulmadı maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı