14 yaşımda çalışabilir miyim?

Berat kral

Femtopat
Daha fazla  
Yaşım 14 ancak 2 yıldır spor yapıyorum ortalama 20 - 30 kg ağırlıkları cok zorlanmadan bile kaldırıyorum. Boyum 1.90 bilgisayar alacagım icin artık çalışmak istiyorum sizce nerelerde ve hangi fiyatla çalışırım bilgi verirseniz sevinirim.

Yaşım 14 ancak 2 yıldır spor yapıyorum ortalama 20 - 30 kg ağırlıkları cok zorlanmadan bile kaldırıyorum. Boyum 1.90 bilgisayar alacagım icin artık çalışmak istiyorum sizce nerelerde ve hangi fiyatla çalışırım bilgi verirseniz sevinirim.
Sana kesin bir işveren bulamayız. Senin açılman lazım. Git sor, ve çalışma yaşının 16 olduğunu unutma. 190 boyum var diyorsun pek inandırıcı değil. Eğer gerçekse boyunu kullanabilirsin.

Freelancer çalışabilirisiniz.

Berberde çıraklık falan yapabilirsin makas tarak gibi ıvır zıvırları getir götür yapabilirsin yerleri falan süpürebilirsin.

Kanka saniyede CNC'ye başla, iş çok kolay çıraksan getir götür işleri, usta olursan ise oturduğun yerden CNC'yi kontrol edeceksin.
Maaşı ise asgari ücret.

Hizmet sektörü veya ara meslek diye tabir edilen sektörlerde çırak, kalfa ve usta olarak yolunuza devam edin. Neden? Berberlik, sermaye çok az ve battım dediğiniz noktada 4 koltuk parası, 4 ayna parası, üç beş makine parası içeriye girersiniz. Market gibi girdisi çok olan bir yer değil. Gerisi sizin el beceriniz olacak ve kazanç buna bağlı olacak.

Veya dediğim ara eleman olarak kendinizi yetiştirin. Kaynakçı, CNC operatörü, Yağlamacı, Vinç veya iş makinesi operatörü gibi şeyler. Çünkü patronlar zaten patron. Tüm soruları A işaretleyip mühendis olunabildiği için kimse bu meslekleri yapmıyor ve patronlar mühendise verdiğinden daha fazla maaşı bu ara eleman dediğimiz işçilere veriyorlar. İşi de iyi yaparsanız ben şu paraya çalışırım diyerek patrona maaşı siz teklif edersiniz.

Okumuş ve keşke zanaat öğrenseydim diyen bir mühendisten alıyorsunuz şu an bu tavsiyeyi.

Kaporta boya ustası, güzel işçilik yapıp katakulli ve çakallık yapmadan icra edilirse başka şehirlerden 800-1000 km yol gelinen ustalar var memlekette. O sebeple işinizde en iyisi olacak şekilde hizmet sektörü elemanı olun bence. Hobi olarak okuyun yine :)

Mesela tesisatçı, elektrikçi gibi bir apartmana girip bütün işini yapıp 2-3 tane daire alan ustalar var. Tertemiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı