14 yaşında 182 cm boyu olan ve 55 kilo olan birisi kaç kg dambıl kullanılmalı?

nox1ez

Hectopat
Daha fazla  
14 yaşındayım boyum 182 kilom ise 55. Yağ oranım oldukça düşük (%8-9) kollarımı büyütmek istiyorum bu yüzden biceps curl,hammer curl,triceps overhead extension gibi hareketler yapmaya başladım. Dün 3kg dambıl ile başladım sizce kaç kg dambıl kullanmalıyım? Boy uzamama zarar vermesini istemiyorum boy potansiyelim oldukça yüksek.

Önce kilo al aşırı zayıfsın. Yaptığın hareketler sadece seni yorar. 70 kilo olursan başla spora.

Önce kilo al aşırı zayıfsın. Yaptığın hareketler sadece seni yorar. 70 kilo olursan başla spora.

Alabilsem alırım zaten kalori alımım yüksek. Konuyu bunun için açmadım. Ayrıca olan kilomunda yağ oranı zaten düşük yani yaşıma göre yağsız ağırlığım fena değil.

Ağırlık egzersizlerinin doğru formda olduğu sürece doğrudan boyunuza ters bir etkisi yoktur, önemli olan son tekrarı(form bozulan tekrar) kaçıncıda çıkardığınızdır, 8-12 tekrar arası idealdir, ağırlıkları artırarak deneyin yavaş yavaş kendinizi tanırsınız, ayrıca kilo almanız gerekiyor, sağlıklı beslenerek ağırlık antrenmanlarına devam edin.

Çok zayıfsın önce kilo alıp sonra spora başlamanı önerirdim ama eğer spor yapıp bir yandan da kütle koyarım diyorsan, spor salonundaki bir hocaya veya diyetisyene sana bir program yapması hakkında danışman lazım. Hem kütle ekleyip hem spor yaparsan, ayrıca iyi ve sağlıklı beslenirsen çok güzel fiziğin olabilir.

Spor salonuna veya diyetisyene gitmiyorum çok zorlamadan hafif egzersizler yapmak istiyorum.

@nox1ez hocam kaç kcal alıyorsunuz? Makroları ile söylerseniz sevinirim.

Yani belirli bir kalori alımım yok evde ne olursa onu yiyorum ama 2000'in üzerine çıkıyorumdur genellikle.

@nox1ez hocam kaç kcal alıyorsunuz? Makroları ile söylerseniz sevinirim.

Yani belirli bir kalori alımım yok evde ne olursa onu yiyorum ama 2000'in üzerine çıkıyorumdur genellikle.

3kg ile biceps curlde 14ten sonra formum bozulmaya başlıyor 20'den sonra tükeniyorum genellikle 15'te bırakıyorum.

@nox1ez 2000 az hocam. 3000 veya 3500 öneririm hafif egzersiz için 3000 ama illaki yağlanacaksınız, sporu keserseniz.

Yağ alma gibi bir hedefim yok 3-4kg daha kas koymak istiyorum. 2000 minimal miktar zaten genel olarak 2000'den fazladır ama 3000'i geçmez.

Teşekkür ederim bilgiler için.

Ayrıca ek bilgi vereyim bacağım ve karın kaslarım fena değiller kollarım sadece ince ve beni ince gösteriyorlar sadece kol çalışıyorum.

Kral bende 185 kilom 69 ama günlük 6000 civarı kalori alıyorum yağ oranım yüzde 6 kas oranım yüzde 78 spora 1 yıldan fazladır düzenli gidiyorum ama ilk başladığımda 6 7 kilo kullanıyordum bu arada spor hiçbir şekilde boy uzamasını engellemez aksine arttırır eğer ciddi anlamda kolların büyümesini istiyorsan sadece dumbell işe yaramaz haberin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…