14 yaşında fitness yapılır mı?

cemillothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Selam direk konuya dalıyorum. 1 ay önce 3 ay kadar kick boksa gittim ama ben yazdan itibaren fitness yapmak istiyordum. Babam biraz karşı çıktı. Napacaksın fitness ı boks iyi işte falan filan. Ama ne yaptım ettim sanırım ikna ettim babamı. Ben şimdi 14 yaşında fitness yaparsam ileride pişman olur muyum? Bir tanıdığım var kendisi boks antrenörü o önceden yapmış ve bana sakın yapma diyordu. Boks yap fitness a gerek yok diyordu. Fitness boş iş falan. Ama ben gerçekten genetik olarak kutsandığımı düşünüyorum yaş 14 1.83 boy 81 kg. Omuzlarım hafif geniş karnım iyi. Eritmem gereken yağlar var. İleride pişman olur muyum?

Vücut ağırlığınla çalışman en doğrusu.

Bence boks daha mantıklı. Hem bir spor dalı hem de kendini savunmayı öğrenmiş olacaksın. Fitness'a ilerleyen dönemlerde boks antrenmanlarıyla entegre biçimde başlamak daha iyi olur bence.

Doğru şekilde yapıldığında zararı olmaz.

Son düzenleme:
Doğru ve sağlıklı şekilde yaptığınız sürece asla sporun zararı olmaz. Tabii gidip 14 yaşındayken 100KG benchin altına yatarsan başka.

Yaşıma göre program veriyorlar zaten sanırım

Sadece fit olmak için yapılabilir bence ergenlik bitmeden çok fazla kas yapma.

Kanka zaten gidip kendime çok yüklenmicem ben boksu değil de fitnessı istiyordum daha çok o yüzden kısacası.

Kendi ağırlığınla fazla abartmadan çalış. Mesela ben sabah uyandığımda 15, akşam yatmadan 15 şınav çekerim fit kalmak için. 1-2 yıldır yapıyorum pek bi zararını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…