14 yaşında gelecek kaygısı

Kagananan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 14 yaşımdayım, derslerim rezalet. Çıraklık eğitim sıhhi tesisata geçtim ama bu işe ait değilim biliyorum yapamıyorum, zorlanıyorum. Gelecek kaygım çok yüksek. Saatlerce ağlıyorum. Aileme derdimi anlatamıyorum. Ufak şikayet etsem zamanla alışırsın diyorlar. Ne yapmalıyım?

Merhaba, 14 yaşımdayım, derslerim rezalet. Çıraklık eğitim sıhhi tesisata geçtim ama bu işe ait değilim biliyorum yapamıyorum, zorlanıyorum. Gelecek kaygım çok yüksek. Saatlerce ağlıyorum. Aileme derdimi anlatamıyorum. Ufak şikayet etsem zamanla alışırsın diyorlar. Ne yapmalıyım?

Hocam eğer akademik kariyer düşünüyorsanız ders çalışın, düşünmüyorsanız başka bir işin çıraklığına yönelmenizi öneririm.

Bu devirde okumasan bile okuyan bir elemanla aynı maaşı, hatta daha fazlasını alabilirsin.
Üniversite mezunu adam memur olup rahatça yaşayıp zorlanmadan çalışarak 50 bin maaşını çekiyorken sen mavi yaka olursun sabahtan akşama kadar yorulursun fakat 50 binden fazlasını da kazanabilirsin.
Olay sana uygun mesleği bulmakta. Herkes doktor mühendis tercüman öğretmen olmak için uygun değil(ki sınavlar bunu belirlemek için var) illa beyaz yaka memur olacağım diyorsan derslerine asılman gerek.

Kendini üzmeni gerektirecek hiçbir şey yok. Daha yolun başındasın ve bu bilince varman bile çok güzel bir şey. Kendine çok şey katacaksın, ve adım adım ilerleyeceksin. Senin gibiler hayatlarında hiç tahmin etmeyecekleri noktalara erişirler. Tutkularının peşinden git mutlu olmaya bak.

Hocam eğer akademik kariyer düşünüyorsanız ders çalışın, düşünmüyorsanız başka bir işin çıraklığına yönelmenizi öneririm.
Derslerim çok kötü artık 18 yaşıma geleyimde A101de çalışayım diye bile düşündüm

Kendini üzmeni gerektirecek hiçbir şey yok. Daha yolun başındasın ve bu bilince varman bile çok güzel bir şey. Kendine çok şey katacaksın, ve adım adım ilerleyeceksin. Senin gibiler hayatlarında hiç tahmin etmeyecekleri noktalara erişirler. Tutkularının peşinden git mutlu olmaya bak.
Ne yapicagimi hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keskede okusaydin ama olmadı diyorlar ne yapicagimi hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk gunumdu bugün 2. Günüm ve 4 yıl bu işte gecirmem imkansız çok kararsızım ne yapicam bilmiyorum

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keskede okusaydin ama olmadı diyorlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk gunumdu bugün 2. günüm ve 4 yıl bu işte gecirmem imkansız çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum.

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keşkede okusaydın ama olmadı diyorlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk günümdü bugün 2. günüm ve 4 yıl bu işte geçirmem imkansız çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum.

Kusura bakmayın mesajı çok atmışım

Derslerim çok kötü artık 18 yaşıma geleyimde A101'de çalışayım diye bile düşündüm

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keskede okusaydin ama olmadı diyorlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk gunumdu bugün 2. Günüm ve 4 yıl bu işte gecirmem imkansız çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keskede okusaydin ama olmadı diyorlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk gunumdu bugün 2. günüm ve 4 yıl bu işte gecirmem imkansız çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum.

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum iş ortamı çok kötü sürekli inşaat insanların evine gitmek yani sürekli inşaat ortamı hayat yok ayda 100-150 geliri var ama bu hayatı yaşamak istemiyorum az maaş alıp üstüm temiz olsun istiyorum aileme söylediğimde keşkede okusaydın ama olmadı diyorlar ne yapacağımı hiç bilmiyorum sıhhi tesisatta dün ilk günümdü bugün 2. günüm ve 4 yıl bu işte geçirmem imkansız çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum.

Kusura bakmayın mesajı çok atmışım

Herkesi ayrı ayrı etiketlemene gerek yok. Bir kez mesaj attığında konuda önceden mesajı bulunmuş herkese bildirim gidiyor zaten.
Derslerin iyi değil tamam ama yabancı dillerle aran iyi mi?

Lise mezunu olarak rahat masabaşı iş istiyorsan çok fazla yer yok.
Migros felan var işte senin bahsettiğin kategoride. 20-22 bin civarı,ama çok zorlayıcı değil.A101 ve BİM biraz daha fazla veriyor fakat daha zor ve daha çok çalıştırıyorlar.

Peki şimdi 14 yaşımda ne yapmalıyım sıhhi tesisattan çıkmak istesem aile baskımda var ne yapacağımı bilmiyorum çıraklık eğitimde 14'ten 18e kadar calisabilecegim bir yer var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı