14 yaşında hâlâ ergenliğe girmemek normal midir?

Mourinho

Centipat
Daha fazla  
14'üme gireli 2 ay oldu hâlâ ergenliğe girmedim. babam 12-13 yaşlarında girmemiş bu anormal bir durum mu? boyum 168 yardımcı olursanız sevinirim.

Erkekler 16 yaşına kadar ergenliğe girebiliyor. Ayrıca boyun gayet normal aslında bana göre.

14'üme gireli 2 ay oldu hâlâ ergenliğe girmedim. Babam 12-13 yaşlarında girmemiş bu anormal bir durum mu? Boyum 168 yardımcı olursanız sevinirim.

Bu soruyu 2 yıl önce bende sormuştum 15 yaşındaydım daha girmemiştim olan 2 senede olan oldu girersin 1 yıl içerisinde çok strese girmene gerek yok.

14'üme gireli 2 ay oldu hâlâ ergenliğe girmedim. Babam 12-13 yaşlarında girmemiş bu anormal bir durum mu? Boyum 168 yardımcı olursanız sevinirim.

Bende 14 yaşındayım seninle aynı boyum hatırladığım kadarıyla belki 1-2 cm uzun veya kısa olabilir tam hatırlamıyorum, kafana takma böyle şeyleri stres yapma rahat ol.

14'üme gireli 2 ay oldu hâlâ ergenliğe girmedim. babam 12-13 yaşlarında girmemiş bu anormal bir durum mu? boyum 168 yardımcı olursanız sevinirim.
Ergenliğe girip girmediğini gösteren bir yöntem ya da bir şey mi var? Böyle süreçler şıp diye fark edilebilen şeyler değil zaten. Boy meselesine falan kafayı takma, uzayacağı varsa uzar. Sen hayatına, yaptığın şeylere odaklanmaya devam et.

Teşekkür ederimde rüyalanma ergenliğin gerçek anlamda başlangıcı değil mi benmi yanlış biliyorum.

Erkekler 16 yaşına kadar ergenliğe girebiliyor. Ayrıca boyun gayet normal aslında bana göre.

Boyum normal fakat yaşıtlarım bu yaşlarda ergenliğe girmiş oluyor ve onlae ergenlikle birlikte boy attığı için biraz kötü hissedebiliyorum.

Ergenliğe girmediğini nerden anladin?
Rüyalanma olayını daha yaşamadım

Rüyalanma dediğin olaya baktım ama bunun ergenliğe giriş şeyi olduğunu ilk defa senden duyuyorum. Dün gece izlediğin şey bile seni bunu yaşamaya itebilir. Ben ilk ne zaman gördüğümü hatırlamıyorum ve açıkçası boş iş zaten. Dediğim gibi sen böyle şeylere kafanı takma, hayatına odaklan çünkü emin ol ileride bundan çok daha büyük dertlerin olacaktır. Bende bir anda uzadım ve şimdi uzamam kesildi ve yaşımı hem gösteriyor hem de göstermiyor gibi saçma bir durumun içerisindeyim ama yaşadığımız hayat bunu düşünmemize fırsat bile vermiyor. Tabii senin hayatını bilemem ama benim için öyle en azından.

Oncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Benim de araştırdığım kadarıyla tam dediğim gibi değilmiş. Testosteron yeterli seviyeye geldikten sonra boy artışı vs. gibi belirgin olaylardan sonra rüyalanma ergenliğin belirli bir seviyeye geldiğini gösteren bir işaretmiş. Yani ben şu an daha başındayım demek bunlar galiba.

Girmemiş değil girmiş yanlış yazmışım

Böyle süreçleri dediğim gibi şıp diye algılayamazsın. Bunu şöyle örneklendireyim, bir arkadaşını 3 5 ay görmezsin ve ilk gördüğünde şaşırır ama 9 aylık okul boyunca yan yana olduğun insanın değişikliklerini fark etmezsin ya, işte bu olay da böyle. Ergenliğe girdiğini muhtemelen yakınların senden önce anlayacaktır.
Ben ilk ergenliğe girdiğimi akrabalarımın telefonda benim sesimi tanımadıklarında anlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…