14 yaşında nasıl para kazanırım?

2 küsur gereksiz bir para geliyor bana paten için ve çırak olarak girsen haftalık 400 verseler sen o patenı alana kadar affedersin her yerin tutulur yani.

1.5 ay surer. 400 gelse ki benim sanayide tanıdığım var, 500 alsam, 6 hafta sonunda pateni almış olacağım. Ve paten piyasadi çok oynak istediğim zaman satabilirim.

Sen bilirsin ama 1.5 ay kesintisiz çalışıpta parayı oraya vermek akıl işi değil yatırım yap paranı değerlendir.

Freelancer sitelerde logo yaptıracak kişi size yaşınızı sormuyor. İş konuşuluyor, yaşla bir alakası yok. Eğer işini güzel yapıyorsa "Sen 14 yaşındasın sana logo yaptırmam" diye bir şey olacağını sanmıyorum.

Firma sahibi olmayan arkadaşların standart düşüncesi bir bak bakalım kaç tane 14 yaşında freelancer iş yapan çocuk var kaç tane iş alıyolar? Sonra dön bir de belli bir yaş üstündekilere bak istatistikler sana her şeyi söylecektir gereksiz tartışma yapmayalım.

Amacın para kazanmayı düşünmeden bir işte uzmanlaşmak olmalı. Bu iş sevdiğin bir iş olarsa severek yaparsın para kazanma yolunuda bulursun.
ya ben bilgisayar dan anlıyorum. Tamir edebiliyorum orta seviye işleri yapabiliyorum temizlerim parça deyiştiririm. Acaba bilgisayar ci beni işe alirmi neadar verir?

Güncelleme - 17.11.2025

Selam, şuan 17 yaşındayım dediğiniz gibi olmadığını bildirmek için yazma gereği duydum. Şuan profesyonel olarak paten sporu ile uğraşıyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yeni bir paten aldım.

Son düzenleme:
Sanayide çalışacaksan haftalık 500 çok az bu arada onu söyleyeyim. Pazarın tatil olsun diyelim 6 gün çalışıyorsun günlüğün 80'e falan geliyor, sakın çalışayım deme. Sanayi gibi yerler adamın kafasını yer bitirir bir de işi öğretiyorum ayağına para vermez. Paranı alacağın sabit çalışacağın bir şey ise günlüğün en az 150 200 olmalı. Patenini almak için çalışıyorsan sana önerim bir lokanta vs. gibi bir yerde garsonluk falan yapman olur.

Şuan para bı şekilde alıyor problem yok ama yapmadığım iş kalmadi. İnşaat işçiliğinden tut Web tasarıma, Web tasarımdan mobilyacılığa bir sürü iş yaptım görüşlerim çok değişti.

Sanırım farketmediniz konuyu açtığımda 14 yaşındaydım üstünden 3 sene geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…