14 yaşında, sıfırdan Türkçe yapay zeka modeli geliştirme adımları

merhaba uzun zamandır technopat girmediğim için yazdığın mesajı görmemişim bende hala bu konuların üzerinde devam ediyorum konuyu ilk açtığımdan yana şuana kadar kendim 0 dan çıkardığım modelin boyutu artık 115mb 30M parametreli ancak daha büyüğünü çıkarmayı düşünüyorum bunu deneme amaçlı yapmıştım çok iyi olduğunu söylüyemem veri seti konusunda c4 verisi ve oscar verisi üzerinde çalıştım şunu söylüyebilirim tüm veri setini kullanmak yerine temizleme yapmıştım toplam 300gblık verinin içerisinden sadece 35gb lık veri çıkarabildim bu eğitim sırasında veri kalitesi elbette çok önemli veriyi temizlemeden ne kadar büyük model yapmaya çalışırsan çalış sonuç hep kötü olucak saçmalıyacak ama fine tune kısmına gelince senin o modele verdiğin veri model kendi verisini ekliyerek cevabı değişiyor yani komple senin verdiğin veri seti yerine kendi cevabısına o veriyle ekleme yaparak cevap veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…