14 yaşında spor için program önerisi

benfatig

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 14 yaşındayım ve 2 3 ayda kol ve karın kası orta derecede veya az da olsa çıkartmak istiyorum. 35 kg bir dambıl seti almayı düşünüyorum ama hiç program yok. Program yazar mısınız acaba?

He bu arada ben 14 yaşında önermiyorum demeyin bu benim kendi kararım

2, 3 Ayda kasların çıkmaz belirginleşir, dumbell setinden kastın nedir ayrıca?
35KG dumbell mi, barlı vs bir şey mi?

Selam dostum, dumbell seti alarak iyi bir şey yapmış olursun kendin için. Fakat maalesef 2-3 ayda karın kası çıkarabileceğini düşünmüyorum. Vücut durumunu bilmiyorum tabii, belki yapabilirsin. İnternetten basit hareketlere bakabilirsin her kas için, araştırma yaparken vücutunun parçalarına göre kas grupları olduğunu unutma. Tek tek araştırma yap, ben genelde haftanın 5 günü spora giderdim, her güne farklı iki kas grubu sokuyordum.
Pazartesi: Ön ve arka kol, karın(bazen yapıyordum karın, o yüzden 3 demedim.)
Salı: Göğüs, omuz tarzı kendine uygun şeyleri ayarla.
Spor için yaş sınırı yoktur, öyle şeyler diyenler bana göre bilgisizdir. Boya etkisi falan da olmaz.

Ben bu sporun kişisel bir spor olduğunu düşünüyorum o yüzden gelişimin hocanın ilgisi yada ilgisizliğiyle alakası yok. İllaki hareketlerin doğru yapımı ve program konusunda hocaların etkisi var ama günümüzde vücut geliştirme ile ilgili her hareketin doğrusunu yanlışını internetten videolarda görebilirsin. Sen yeni başladığın için sana başlangıç programı verdiğini düşünüyorum. Ve yeni olduğun içinde sorun hareketleri yanlış yapıyor olmandan kaynaklıdır. Program isteğinde bulunmuşsun ama vücut ölçülerini filan bilmeden, görmeden , amacının ne olduğunu bilmeden söylemek tam doğru olmaz. Ama benim sana tavsiyem daha 14 yaşındasın o yüzden oturarak yada uzanarak yapılan hareketleri tercih etmen. Bol bol barfiks yapman, beline binecek olan yükü azaltman.

Reis tam yani çıkmasından kastıgım görünensinden bahsettim görünensi dedğin gibi belirgenleşmesi. He bu arada boyum 1.73 kilo 52.

Evde çalısacagım kişisel bir spor hocam yok az önce belirttiğim gibi kilo 52 boy 1.73

2, 3 ayda kasların çıkmaz belirginleşir, dumbell setinden kastın nedir ayrıca?
35kg dumbell mi, barlı vs bir şey mi?

Vallaha demir var agırlıklar var bir de kücük bir şey var 6 tane o kadar.

Dambıl, z bar ve düz bar içeren bir set almak istiyorsan, 38 kg lik bir set önerebilirim. 2,5 kg ve 5kg den oluşan plaklar var.

Dambıl, z bar ve düz bar içeren bir set almak istiyorsan, 38 kg lik bir set önerebilirim. 2,5 kg ve 5kg den oluşan plaklar var.

Reis bende öyle buldumda çok pahalı olmasını istemiyorum.

Ben bunu da gördümde bu yamuk demir ne işe yarıyor.

Ege fıtnesin canlı yayın programına bir bak 2020 de yapmıştı sanırım belki bir fikir verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…