14 yaşında testosteron takviyesi kullanılabilir mi?

Berat_11

Centipat
Daha fazla  
14 yaşındayım. 9-10 aydır spor yapıyorum ve biraz sosyal anksiyetem var. Eğer testosteron hormonu alırsam anksiyeteme iyi geleceğini düşünüyorum artı olarak spor yaptığım için de gerekli olduğunu düşünüyorum. Sizce almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle önermiyorum. Yaşın henüz çok genç ve vücudunun belki de en enerjik en üretici olduğu dönemlerindesin. Şu an dışarıdan aldığın takviye vücudunun yapabildiği kadarını yapacak belki de daha azını. Takviye alana kadar ailen ile görüşüp bir psikolog ile görüşmen daha sağlıklı olacaktır.

14 yaşında anabolik steroid türevi hormonlar kullanılırsa boy uzamasını durdurabilir. 185 olacaksan 175 de kalabilirsin mesela, o yüzden 20 yaşın altındakilere önermiyorlar. Ayrıyeten genetikte varsa erken yaşta kellik, aşırı vücut kıllanması, yaşıtlarına göre çok tuhaf durabilirsin. 3 ay kullandın diyelim kullandıktan sonra ne yapmak lazım gibi soruları bilmediğin için başına dert açar bu yüzden östrojen değerlerini arttırabilir jinekomasti bile olabilirsin. Dışarıdan hormon aldığın için vücudun kendi ürettiği hormonu keser ve düzgün bir PCT (post cycle therapy) yapılmaz ise kısırlığa kadar bir çok soruna yol açar.

Senin yaşadığını ben zamanında yaşadım kardeşim. Yaşım şimdi 29. 13-14 yaşındayken 45 50 kg bir erkek düşün . Sivilceli. O dönem hırs yaptım spora başladım. Beslenmelerime dikkat ettim. Düzgün ve temiz beslendim. Sporumu aksatmadım. Derslerime odaklandım. Şimdi hem kariyer anlamında hem fizik görünümümden memnunum. Üniversite çağına geldiğimde 80 kilolara çıktım. Kendime bile inanamadım. Kısacası zamanla ergenlik döneminle beraber evrim geçireceksin ve bu evrimi mükemmelleştirmenin yolu o ilaçlar değil. Senin çizdiğin yol. Kendinden emin ol. Hem fiziken hem aklen kendini geliştir. Özellikle şu dönemde bilgiye çok rahat ulaşabiliyorsun. Kendini geliştir. Daha sonrasında o problemlerinden kurtulduğunda sende kendine inanamayacaksın. Kendine hedef koy ve onun üzerinde ilerle. Saçma sapan ilaçlara bulaşma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…