14 yaşında yazılıma başlamak

sfeyn

Centipat
Daha fazla  
14 yaşındayım bu alana ilgim var ne ile nasıl başlayabilirim? Önerilerinize açığım.

Python GDScript gibi basit dilleri öğrenerek başlayabilirsin bunlara iyice hakim olduktan sonra zor dillere geçebilirsin.

HTML-CSS ve JavaScript'ten başlayabilirsin(web için). Daha sonra Python gibi kolay dile geç daha sonra C# gibi ya da ilgi duyduğun alana geçebilirsin ben öyle yaptım. Takıldığın yerlerde GPT ve diğer ailerden yardım iste ve kopyala yapıştır yapma, kendin yaz.

14 yaşındayım bu alana ilgim var ne ile nasıl başlayabilirim? Önerilerinize açığım.

Dostum ilk önce İngilizceni geliştirmekle başla, zaten yaşın genç daha şu anlık İngilizceni geliştirmen daha iyi olur diye düşünmekteyim. 2. adım ise yazılım hangi alanına ilgi duyduğunu, ne için istediğini ya da yazılımın neyini sevdiğini bulman kendi içinde. En büyük tavsiyem budur senin icin.

Etrafınızda GSB halk eğitim merkezleri gibi yerlerde bilgisayar kursları oluyor. Toplu bir şekilde öğrenip fikir danışmak akılda kalması amacıyla daha iyi olacaktır.

Eğer GSB halk eğitim merkezleri varsa mutlaka git hem sosyal bir çevre edinirsin ve kursu bittirdiğinde sertifikan olur elinde somut bir örnek olacak en azından ama yine de oraya gittiğin zaman bile en önemli şey senin istegin sadece orada ögrendiklerin yetmeyecek kendin proje oluşturmayı da ögrenirsen gerçekten ögrenirsin.

Dostum fazla şey istiyorsunuz bence temel olmalı, İngilizce temeli yoksa zaten gitsede cok anlam ifade edeceğini sanmıyorum. Realist olmalıyız bence dediğim gibi ilk İngilizce geliştirip sonra yazılımda neyi sevdiğini ve icin sevdiğini bulup o alana yöneldikten sonra bu dediklerini yapmalı diye düşünüyorum.

Azıcık İngilizcesi olsa yeter bence yazın boş durmak yerine o kurslara gitmesi çok iyi olacak o kurslara gidenlerin hepsi mükkemel seviyede İngilizce bilmiyordur en azından başlangıç olur ben gitmesini şiddetle tavsiye ediyorum en kötü ne kaybedecek bence geç olmadan gidip sorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…