14 yaşındaki birisine kilo vermesi için program önerisi

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, ben 14 yaşındayım, 89 kiloyum, boyum 177 cm. Arkadaşlar göbeğim iyice çıkmaya başladı, arkam da iyice büyümeye başladı. Bu ramazan 2 kilo attım ama hala aşırı kiloluyum ve obez olmaktan korkuyorum. Küçük bir diyete başladım 1 haftadır ama pek fark yaratmadı. Haftalık 2 kilo atmak istiyorum. Okulda aşırı dalga geçiliyorum ve onun dışında da arkam çok büyümeye başladığı için bundan aşırı rahatsızım. Sizce haftada 2 kilo atmak için ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 2 kilo atarsan sarkık oluşabilir. Yine de kararlıyım diyorsan karbonhidratı sıfıra çekmeye çalış sadece protein ve yağ bazlı beslen. Günlük makro ihtiyaçlarını araştırarak bulabilirsin. Ve tabiki de haftada 4-5 gün ağırlık idmanı ve kardiyo yap. Bir de bol bol su tüketmen lazım. Karbonhidrat almadığından lif eksiğin olacak bol lifli sebzeler tüket bir sınır yok bunda koca bir kase de salata yaparsın.

Haftada 2 kilo atarsan sarkık oluşabilir. Yine de kararlıyım diyorsan karbonhidratı sıfıra çekmeye çalış sadece protein ve yağ bazlı beslen. Günlük makro ihtiyaçlarını araştırarak bulabilirsin. Ve tabii ki de haftada 4-5 gün ağırlık idmanı ve kardiyo yap. Bir de bol bol su tüketmen lazım. Karbonhidrat almadığından lif eksiğin olacak bol lifli sebzeler tüket bir sınır yok bunda koca bir kase de salata yaparsın.

1.5-2 ayda 13kg verdim sarkma falan oluşmadı spor da yapması lazım sarkma olmaması için şu an 1.75 67kg yım

Haftada 2 kilo atarsan sarkık oluşabilir. Yine de kararlıyım diyorsan karbonhidratı sıfıra çekmeye çalış sadece protein ve yağ bazlı beslen. Günlük makro ihtiyaçlarını araştırarak bulabilirsin. Ve tabii ki de haftada 4-5 gün ağırlık idmanı ve kardiyo yap. Bir de bol bol su tüketmen lazım. Karbonhidrat almadığından lif eksiğin olacak bol lifli sebzeler tüket bir sınır yok bunda koca bir kase de salata yaparsın.

İyi geldi şu anlık gerçekten daha 1 hafta bile olmadan 1.5 kilo attım 87.5'im diyet prrogramını biraz daha genişlettim bir de spora başladım teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı