14 yıllık bilgisayar nasıl kullanılır hale getirilebilir?

mustafa27338

Zeptopat
Daha fazla  
Sony Vaio bilgisayarını hayata döndürmek istiyorum. SSD RAM yükseltme veya yazılım olarak ne yapabilirim?
İşlemci: Intel Pentium CPU B980 2.40Hz, 2400MHz, 2 çekirdek, 2 mantıksal işlemci.
  • BIOS modu: UEFI.
  • RAM: 4
  • DirectX 11.
  • Ekran kartı: Intel HD Graphics.

Dosya Ekleri

• IMG_20250419_202101_239.jpg
    135,3 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20250419_202051_662.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20250419_201657_507.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 54
hocam dediğin gibi ssd ve ram yükseltmesi yaprsan pc bir nebze daha günlük işlerde kullanılabilir hale gelir. Tabii ki işlemci kötü olduğu için ne kadar iyi olabileceğinin bir sınırı var. Ama bence iş görür.

Hangi tür SSD ve ram alabileceğimi biliyormusun ben dizüstü bilgisayarda pek bir bilgim yok ve fiyatları ne kadar olur

LTSC Windows 10 ile internete girme film izleme gibi şeyleri yapabilirsin büyük ihtimalle en kötü Linux kurarsın.

4 GB daha RAM takviyesi yapabilir, SSD takabilir, Windows 10 veya 11'in hafif sürümlerinden birini veya hafif Linux dağıtımı kurabilirsin. Amacın günlük işler içinse bunlar yeterli olur. Ama hafif te olsa oyun oynayacağım dersen hiç bulaşma boşa para harcama.

Hangi tür SSD ve RAM alabileceğimi biliyor musun ben dizüstü bilgisayarda pek bir bilgim yok ve fiyatları ne kadar olur.

RAM'i çıkartıp modeline bakın. Aynısından bulabilirseniz daha iyi olur. SSD olarak bunu önerebilirim.

Amacım daha çok oyun oynamak depolama alanım yeterli bence c diski 218 GB D diski 216 gb bu bilgisayardan adam olurmu

Hangi tür SSD ve ram alabileceğimi biliyormusun ben dizüstü bilgisayarda pek bir bilgim yok ve fiyatları ne kadar olur
hocam pc eski olduğu için sata sdd bakman lazım ama detaylı öğrensen daha iyi olur. Ram için de aynı şekilde bakmak lazım.
Amacım daha çok oyun oynamak depolama alanım yeterli bence c diski 218 GB D diski 216 gb bu bilgisayardan adam olurmu
oyun oynuyorsanız yenilemenizi tavsiye ederim, o işlemci ile keyif alacağınızı düşünmüyorum. Minecraft'ta bile çok zorlanırsınız.

Oyun oynanmaz bu bilgisayarda anca çok eski oyunları oynarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…