140 milyon won ile Japonya'da yeni bir hayat kurulabilir mi?

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX6600
R5 5500 B450M K II
XPG 16 3200MHZ RAM
Birikim yapacağım bu 4 sene içinde büyük ihtimalle bu sayı abartıdır, ben direk 4 sene içinde kazanılacak para hesabı üzerinden yaptım en az 70 milyon won'dur ama Japonya'ya taşınmayı düşünüyorum bu kadar büyük bir miktar ile ev araba gibi birçok şeyi karşılayabilir miyim?

Nerede yaşayacağınıza bağlı. Oraya gittiğinizde sonuçta boş durmayacaksınız, oradada çalışacaksınız. Faizleri düşük, - enflasyon olan bir ülke olduğu için çok zorlanmazsınız. Bu parayla ev - araba alamazsınız fakat araba alırsınız ve ortalama 2 yıllık kira + yaşama masrafı olur. Oraya gittiğinizde çalışmaya başladığınızda kolaylıkla ev alırsınız zaten.

Ev almak zor zaten biraz ama kendi işim ve arabamı almak yeterde artar bile işe yeter mi acaba?

Ev almak zor zaten biraz ama kendi işim ve arabamı almak yeterde artar bile işe yeter mi acaba?
Hocam ne işi kuracağınıza, nasıl başlayacağınıza bağlı. Japonyada iş kurma olayları nasıl ilerliyor bilmiyorum. Bahsettiğiniz 140 milyon Güney Kore wonu az para değil. Çoğu ülkede yeter fakat Japonyada nasıl işliyor süreç onu da bilmek lazım.

Kısa bir araştırma sonrasında 40 milyon won (953 bin TL) civarı para ile bölgesine göre ev ve araba sahibi olabilirsiniz.

Düzeltme: Google'da kur dönüştürme için fark etmedim. Won yazdım Yen yazmadığım için sonuçlar yanlış oldu. Won olarak bakmayın dolar olarak hesap edin. Japonya'da ortalama ev fiyatı 247 bin dolar, araba ise 15 bin dolar. 386 milyon Won'a tekabül ediyor.

Son düzenleme:
Peki hocam teşekkür ederim cevaplarınız için.

Kısa bir araştırma sonrasında 40 milyon won (953 bin TL) civarı para ile bölgesine göre ev ve araba sahibi olabilirsiniz.
En az 2 milyon tl ile gitmeyi düşünüyorum yani 80 milyon won civarı tokyo gibi yerlerde yetermi bilmiyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…