Merhabalar çeşitli yardımlar sayesinde şu sistemler arasında kaldım sizce hangi sistemi almam daha yararlı olur ?
1.Sistem
İşlemci : AMD A10 7870K
Anakart : MSİ A68HM E33 V2
Bellek : Kingston HyperX Savage 1600 MHz XMP 8 GB
Kasa : Aerocool GT Black Edition 500 Watt
Monitör : ACER K222HQLBD
Sabit Disk : Elimde bulunan 466 GB
Sistemi satın aldıktan sonra biraz daha para biriktirip ekran kartı eklemesi yapmayı düşünüyorum sizce hangisini almam daha faydalı olur ?
Sizlerin önerisi varsa onları da dinleyebilirim en fazla fiyatı 1450 TL olabilirse olsun.
Para biriktirip ekran kartı eklemek yerine, para biriktirip daha iyi bir sistem kurmalısın. Şöyle bir en az 1500 TL'yi sisteme, 350 TL'yı de iyi bir monitöre harcarsın. Biriktiremem dersen 1. sistemi al.
Ben ekran kartını alır almaz değil satın aldıktan 1 yıl sonra filan eklemeyi planlıyorum bu arada şuan elimde para hazır değil sistem Mayıs-Haziran gibi bir ayda almayı düşünüyorum.Bir de size bir soru soracağım uygun olursa A10 7870K ile X4 860K aynı işlemcilere sahipmiş ekran kartı ekleyince de APU nun bir anlamı kalmıyormuş
Apu sistemde ramlerin hızı işlemcideki dahili ekran kartını etkiliyor o yüzden eğer 1. Sistemi seçiceksen 1600 mhz değilde 2400 mhz ram tavsiye etmeni tavsiye ederim. Bu arada 2. Sistemi alırsan elinde ekran kartı kalıcak crossfire vb yapcan hiç gerek yok apu sistem al kısa süre kullan sonra üstüne ekran kartı eklersin.
Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
1. sistemde ki bellekler XMP destekli olduğu için 2400 MHz olabiliyormuş yanlış bilmiyorsam kime sorduysam 2. sistem yarısı 1. sistem diyor ondan kafam karışmaya başladı.
1. Sistem mantığında ucuza bir kafadan toplamak gerekirse şunları alabilirsin.
İşlemci A10 7870k olsun altı olmasın bunu al ekran kartı var.
Ram G. Skill RipjawsX 2*4gb 2400mhz.
Anakart Asus A68hm-k alabilirsin bana göre tek eksiği 2 ram slotu olması.
Kasa+psu Aerocool gt black edition 500w.
Hdd onada 1tb sabit disk al. Marka açıkcası fark etmez.
Ana kartı başka birşey seçebilirsin. Kasayı değiştirebilirsin.