1400 TL Sistem Tavsiyesi

Kesinlikle göz önünde bulunduracağım önerini kardeşim. Peki bu parçaları aldıktan sonra montajını ben yapabilir miyim yoksa illa bir bilgisayarcıya mı götürmem gerekiyor?

Yeter gibi fakat arada oynamalar olabilir verdiği voltajda, sonuçta 6 yıllık ve 6 yıl boyunca kullanılmış sanırım ve 230w kesin veriyor dediğine göre 280w civarlarında da dolanabiliyor. Apu sistemi toplar iseniz; işlemci 95w, ramler 3 desek, sabit disk 5 desek, anakart fanlar ışıklar taş çatlasa diyelim ki 40-50 watt çekti yeterli, fakat elektrik kesintileri voltaj iniş çıkışlarında nasıl bir koruma sağlar bilemem.(Hesabım çok kaba hesap oldui farkındayım) Fakat ekran kartı takarsanız yeteceğini düşünmüyorum. En iyi ihtimalle windows ekranını görürsünüz. Gerisinde yük binişlerinde yeterli gelmez gibi. Hem eski içindeki materyaller eski ve kullanılmış elektrik geçmiş vs vs.

Kesinlikle göz önünde bulunduracağım önerini kardeşim. Peki bu parçaları aldıktan sonra montajını ben yapabilir miyim yoksa illa bir bilgisayarcıya mı götürmem gerekiyor?
Eğer bunu attığım siteden alırsan, onlar direk parçalarını birleştirip gönderiyorlar. Testlerini de yapıyorlar. Ha dersen ki ben kendim takmak istiyorum. Bu sitede onu da gösteren videolar var. Onları izleyip takabilirsin.

Yeni bir bilgisayar diziyorsak yeni bir kasa da alalım Çok sağolun ilginiz için.

Bana birleştirip göndermeleri işime gelir tabiki ama ben Ramda takıldım biraz. Technopat'ın Youtube sayfasında 1500₺ ye oyun bilgisayarı toplama rehberi var, orda ekran kartının ram i olmadığı için rami 2x4 şeklinde yerleştiriyordu ve frekansları da 2400 dü sanırım. Senin ki biraz daha düşük ve tek parça ram sıkıntı yaratır mı ?

O sistemde AMD APU işlemci A10-7870k kullanılıyor. Ramların 2400 Mhz olmasını nedeni APU içindeki dahili ekran kartının kendi belleği olmaması. Yani belleği ramden kullanıyor. Oyunlarda daha fazla performans almak için ramlari yüksek frekanslı koydular. Benim önerdiğim sistemde gerek buna gerek kalmıyor.

Çok sağolun. Önerdiğiniz sistemde iki tane mi ekran kartı var ? Bir de siteyi yazabilir misiniz ?

H10rus13 topladigi sistemde ekran karti da var. Yani bellekleri yuksek almaya gerek kalmiyor. Ekran kartinin icinde kendi bellegi mevcut. Apu senaryosunda pcnin ramleri ekran karti rami yerine bilgiisayarin raminin bir kismi kullanildigi icin mhz yuksek olumca performans da yuksek oldugu icin yuksek mhz tercih ediliyor

Tamamdır teşekkürler

Dostum üzgünüm tapatalktan yazmıştım. O mesajı arkadaşın yazdığını göremedim. Çok telefon da kullanmadığım için yavaş yazmışım Arkadaşın yazdığını görsem yazmazdım çok bilmişlik yapmak istemem.

1405tl tuttu.Webdenal'dan topladım, güvenilir.Bu sistemin ekran kartı diğerlerine göre daha iyi.İşlemciye de overclock yaparsanız daha iyi olur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-01-24-00-19-41.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 243
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…