144 Hz Monitör Tavsiyesi

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Nvidia GTX 970 kullanıyorum. Şuanda kullandığım monitörüm 60Hz. Biraz araştırma yaptım. Ama hala kararsızım. Bütçem 1300TL Aklıma takılan sorular şunlar;

1. 144 Hz için Asus VG248QE modeli bütçeme uygun geldi. Renk kalitesi nasıldır?
2. Nvidia için Asus monitörde G-sync yok. 144 FPS den aşağı bir değer alırsam kasma hisseder miyim? Mesela 150 FPS alıyorum. Bazen FPS 100 lere düşüyor diyelim. Bu durumda kasma hissedilir mi?
(Önemli olan şu 60 Hz'nin durgunluğundan kurtulmak ve kasma ve yırtılma olmadan yoğun bir akıcılık deneyimi yaşamak istiyorum.)
3. Bazı ultra kalite oyunlar 90-100 FPS üzerine çıkmıyor. Bu durumda sadece 90-100 Hz değerinde mi akıcılık alırım?
4. 144 Hz için V-Sync açık olarak mı kullanmalıyım? Vsync off olsa bile aslında yırtılma o kadar önemli değil. Tam böyle ekranın kayıp gitmesini istiyorum. Hani videolarda 1080p 60 FPS izlersiniz ya. O akıcılığı yakalamak istiyorum oyunlarımda.

2 haftadır sürekli yukarı cıkarıyorum cevap yazan yok diye 2. mesajı attım.

Monitör ile bilgisi olan yok mu?

1) VG248QE modelinde pek özellik yok sadece 144 Hz EyeCare falan yok. Almanı önermiyorum. Monitör alırkende tek göz önünde bulundurulan şeyin Hz değil.
2) G-sync monitörler en az 2000 TL'den bahsediyor. Yırtılma durumu alınan fazla FPS'den kaynaklı olur.(Örn. 144 Hz monitörde 150 180 gibi FPS değerlerinde pek sorun çıkacağını sanmıyorum) FPS'in 150'den 100'e düşmesi bir sorun teşkil etmez. Bu bilgisayarının performansıyla alakalı ekrana pek yansımaz. Akıcı bir oyun için +60 FPS olacağı düşünülürse 100 FPS'de güzel bir değerdir.
3) 144 Hz monitör 144 FPS'e kadar görüntü verilebilir. 144+ FPS'de yine 144 FPS hissi alacaksın. Daha aşağısı için 50'yse 50 100 ise 100 FPS olarak hissedersin.
4- V-sync açık olarak kullanman daha iyi olacaktır. Monitördeki görüntüdeki akıcılık Hz ile alakalı bir durumdur.

Genel olarak biraz daha bütçe artırıp daha güzel özellikli bir monitör almanı öneririm. Asus VG248QE iyi bir monitör değil kanaatimce. Monitör alırkende sadece Hz değerine göre monitörleri değerlendirmeyelim. Sonra neden böyle yapmadım dememek için..

Peki önerebileceğiniz bir monitör var mıdır başka ? Özellikleri güzel fiyatı uygun? Monitör konusunda hiç bilgi sahibi değilim. Bilgisayarım iyi fakat akıcılık olmadan olmuyor. Eski bilgisayarım 720p de 75Hz alırken bile çok akıcılık hissettiriyordu.

Butceni biraz daha artirip Asus MG248QR
oneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…