144 Hz monitör yeterli mi?

asilaslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakin zamanda LG GL850 b model 2K IPS 1ms 144Hz monitör aldim şu anki sistemimi altta yazacagim fakat ileride sistemi guclendirmek istersem 144 Hz ne gibi etkileri olur ogrenmek isterim. Acaba yetersiz kalir mi? Sonucta monitör yillarca kullanilabilecek bir ürün, ileride degistirmeyi dusunmuyorum.

Ekran karti: AMD Radeon RX5700.
İşlemci: Ryzen 5 3600XT.
RAM: 16 GB 3000 MHz.
Anakart: B450M Pro Max.
Sistemde sivi sogutucu da mevcut.

Mesela ileride ekran karti ve islemciyi guclendirirsem ornegin 3060 Ti ve Ryzen 5600X, 144 Hz'nin ustu bir rakama ulasirsam oyunlarda beni kotu etkiler mi?

Son düzenleme:
İleride sistemi fazlasıyla yükseltirsen 2K bir monitör alırsın, 144 Hz yeterli. Şu anki sistemin de 2K bir monitörü destekler ancak 2K monitörle yeni oyunları 2-3 yıl yüksek ayarlarda oynarsın, 1920x1080 bir monitörle 4-5 yıl yüksek ayarlarda oynarsın yeni çıkanları örneğin.

Merhaba. Yakin zamanda LG GL850 b model 2K IPS 1ms 144Hz monitör aldim şu anki sistemimi altta yazacagim fakat ileride sistemi guclendirmek istersem 144 Hz ne gibi etkileri olur ogrenmek isterim. Acaba yetersiz kalir mi? Sonucta monitör yillarca kullanilabilecek bir ürün, ileride degistirmeyi dusunmuyorum.

Ekran karti: AMD Radeon RX5700.
İşlemci: Ryzen 5 3600XT.
RAM: 16 GB 3000 MHz.
Anakart: B450M Pro Max.
Sistemde sivi sogutucu da mevcut.

Mesela ileride ekran karti ve islemciyi guclendirirsem ornegin 3060 Ti ve Ryzen 5600X, 144 Hz'nin ustu bir rakama ulasirsam oyunlarda beni kotu etkiler mi?

Yeter.

İleride sistemi fazlasıyla yükseltirsen 2K bir monitör alırsın, 144 Hz yeterli. Şu anki sistemin de 2K bir monitörü destekler ancak 2K monitörle yeni oyunları 2-3 yıl yüksek ayarlarda oynarsın, 1920x1080 bir monitörle 4-5 yıl yüksek ayarlarda oynarsın yeni çıkanları örneğin.

Şu anki 2 k ekran karti ve islemciyi ileride guncelleyebilirim onun için acaba 144 Hz asinca bir sorun yaratirmi oyunlarda?

Bana kalırsa aşırı aktif FPS oyuncusu değilseniz gerek yok. 144 gayet yeterli bir tazeleme hızı.

Sadece çözünürlüğü değiştirmek istersiniz muhtemelen Hz ile işiniz olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı