144 Hz monitörde 70 FPS almak

• Konuyu başlatan 87546
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.408

87546

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar şimdi topladığım sistemde GTX 1650 Super ile Ultra ayarlarda GTA V'de 70 civarı FPS alıyorum. Ben 144 Hz monitör alsam FPS 144'ün çok üzerinde olduğunda ekranda yırtılmalar olacağını biliyorum. Bunu G-Sync ile önleyebiliyoruz. Peki 144'ün altında 70 80 civarı FPS alınca ne oluyor? Yine yırtılmalar falan oluyor mu? Yoksa monitör otomatik şekilde hzsini düşürüyor mu?

Hz'sini düşürüyor. G-Sync mantığı zaten tazeleme hızını o anlık alınan FPS'ye eşitlemektir.

Doğru diyorsun fakat 144 üzeri bir FPS aldığımızda yenileme hızını buna eşitleyemiyor çünkü maksimum 144 Hz sınır var, o zaman nasıl yırtılması önlüyor?
Bazı oyunlarda akıcılık sorunu yaşanıyor.

Yukarıdaki arkadaş HZ kendini eşitliyor demiş, siz akıcılık sorunu olabilir demişsiniz, hangisi doğru?

Doğru diyorsun fakat 144 üzeri bir FPS aldığımızda yenileme hızını buna eşitleyemiyor çünkü maksimum 144 Hz sınır var, o zaman nasıl yırtılması önlüyor?

Yukarıdaki arkadaş HZ kendini eşitliyor demiş, siz akıcılık sorunu olabilir demişsiniz, hangisi doğru?

PUBG Mobile veya o tarz 60FPS maks alınan FPS oyunlarında sorun yaşanır. Mesela benim monitörüm 165Hz VG258QR. Gsync özelliği de var. Fakat 60FPS ve altı FPS olduğu durumlarda akıcılık sorunu oluyor.

PUBG Mobile veya o tarz 60FPS maks alınan FPS oyunlarında sorun yaşanır. Mesela benim monitörüm 165Hz VG258QR. Gsync özelliği de var. Fakat 60FPS ve altı FPS olduğu durumlarda akıcılık sorunu oluyor.

Sorun derken tam olarak ne oluyor, yırtılma gibi durumlar söz konusu oluyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı