144 Hz monitörde DisplayPort yok ne yapılabilir?

csavas

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, bütün heveslerimi kursağımda bıraktı vakit ayırıp yanıtlayabilirseniz sevinirim.
Monster'ın 24" monitörünü aldım ama DisplayPort'um olmadığını fark ettim monitör gelince. HDMI ile bağlamak istediğimde de portumun soket kısmı arızalı olduğunu fark ettim. Bol bol fark ettim aydınlandım şimdi kafama takılan 3 şey var.

1. HDMI tamir ettirsem 144Hz alabilir miyim?
2. DVI to HDMI yapsam 144Hz alabilir miyim?
3. DisplayPort'u için sanırım yeni anakart almam gerekli. Ben ne almalıyım ne önerirsiniz?
4. Bazı arkadaşlar HDMI portu anakartın değil ekran kartının çıkışında diyorlar bu doğru mu?

Sistem.
NVIDIA GTX 1060 3GB.
2 X 8 GB RAM Corsair.
250 GB SSD, 1 TB HDD.
i5 7500 Intel işlemci.
ASUS Prime Z270-K anakart.

Ekran kartına takmanız gerekiyor, anakarta değil.

Evet, monitörü ekran kartına bağlayacaksın. Anakart olayının olayla ilgisi yok. Anakarttaki olay GPU olan işlemcileri kullanmak için.

Markasına göre değişir tabii ama ekran kartınızın modellerinin çoğunda DP girişi var. Anakartta takarsanız dahili kartınız yoksa görüntü alamazsınız. Ekran kartı girişleri genellikle ses girişlerinin altında bulunuyor DP'yi orada arayın.

Ekran kartına takmanız gerekiyor, anakarta değil.

Evet, monitörü ekran kartına bağlayacaksın. Anakart olayının olayla ilgisi yok. Anakarttaki olay GPU olan işlemcileri kullanmak için.

Ekran kartına nasıl takmam gerekiyor ? Ana karttan kastım şu aslında giriş yuvalarına sahip olan donanım ana kart değil mi yanlışım varsa düzeltin. Ses jak girişleri, usb girişleri hepsi ana kart üzerinde değil mi ?

Eğer ekran kartı üzerindeyse bunlar benim ekran kartım Display portu desteklemiyor demek mi ?

Ekran kartımda destek olup ana kartta yuva desteği olmadığı için kullanamıyor olabilirim bunu mu demek istediniz ?

Evet jak girişleri vs. anakartın üzerinde. Anakartın altında 3 veya 4 tane girişin olduğu ekran kartınız var, en sağdaki genelde DP girişi olur oraya takmanız lazım display portunuzu

Evet jak girişleri vs. anakartın üzerinde. Anakartın altında 3 veya 4 tane girişin olduğu ekran kartınız var, en sağdaki genelde DP girişi olur oraya takmanız lazım display portunuzu
Kasa kısmında Display port kısmını göremedim. Epey.com'da da ana karta baktığımda desteklemiyor göründüğü için yok sandım. O zaman ekran kartındaysa PC açık bir şekilde mi kullanmam gerekecek ? Yani açık halde kasayı Ekran kartının display portuna mı bağlamam gerekli ?

Hocam demek istediğinizi pek anlayamadım maalesef, monitörünüzün DisplayPort kablosunu bilgisayarınızın arkasındaki ekran kartının girişlerinden birisine takmanız gerekiyor sadece. Bilgisayarın arkasındaki anakart bölümünün alt tarafında görebilirsiniz.

Detaylı bakıcam makineye eve geçince ama bende o giriş yok işte sorun onun olmaması. Bir bakıp tekrar yazıcam teşekkür ederim herkese

Ekran kartınızda bunun olması gerekir

Dosya Ekleri

• images.jpg
    8,6 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…