144 Hz monitörde ekran yırtılması!

Aynı monitörü kullanıyorum, bir kaç tavsiyem olacak:
-Öncelikle NVIDIA ayarlarında düşey senkronizasyonu "Açık" konumuna al.
-Video linkindeki NVIDIA kart uyumlu (Ekran kartın NVIDIA olduğu için) dosyayı indirip videodaki gibi kur, bu kalibrasyon monitörün ile ekran kartını kalibre edecek ve daha güzel görüntü vermesini sağlayacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunları yaparken monitörün 144 Hz' de olsun, eğer hala sorun varsa önce Hz' i 60' a düşürüp ardından son olarak Dısplayport bir kablo deneyebilirsin.

işe yaramıyor

Sorun g-sync yok o yüzden gibi gözüküyor ama çok ilginç 144 sabitlememe rağmen sabit 144 fps alıyorken bile lag lı gibi 144 fps oynarken 60 fps gibi hissettiriyor.
G-Sync' le alakasınınolduğunusanmıyorum ben de her sey normal, FIFA 19' da titreme vardı, NVIDIA ayarlarından düşey senkronizasyonu açık konumuna getirdim düzeldi.
Not=Yukarıdaki kelimeleri ayıramıyorum, bir sorun oluştu.

Sorun g-sync yok o yüzden gibi gözüküyor ama çok ilginç 144 sabitlememe rağmen sabit 144 fps alıyorken bile lag lı gibi 144 fps oynarken 60 fps gibi hissettiriyor.
V-Sync ile değilde farklı bir şekilde FPS kısıtlamayı dener misin? Aynı sorunu R6'da yaşıyorum, V-Sync açınca İnput Lag oluyor. Oyunun ayar dosyasını not defteri ile açıp FPS'ye 145 limiti koydum. İnput Lag olmuyor bu sayede.

Bana gore bu sorunu duzeltemezsin kardesim, 144 hz yuksek bir yenileme hizi en azindan free sync olmaliydi. V-sync dogasi geregi input lag yapacaktir cunku ekranda gosterilen kare tamamlanmadan yenisini gondermiyor tutuyor ve input lag oluyor.

Ya v-sync kapali oynayacaksin, ya da input laga razi olacaksin. Oyun ici ve monitor ayarlarindan kare sabitlemeleri bi nebze ise yarar diye dusunuyorum. Hos, bence asusun da hatasi var hadi g-sync ekstra maliyet gerektiriyor onu anlarim da bu kadar hizli monitor yapip da free sync bile entegre etmemek nasil bir muhendisliktir bilemiyorum . Uzgun olarak soyluyorum sorununun cozumu var gibi durmuyor.

Monitörünüz 144Hz'e ayarlı iken deneme amaçlı şöyle bir kurulum yapalım;

1) "Bu bağlantıdan" RTSS uygulamasını indirin ve kurun
2) Uygulamayı açın, sol altta yeşil bir add butonu var, oradan PUBG'ye ait olan TslGame.exe, TslGame_BE.exe ve TslGame_EAC.exe dosyalarını ekleyin. Her birisi için sol taraftaki listede birer profil oluşmuş olacak.
3) Üstten "Show on-screen display" açık olsun.
4) Oyunun her bir exe profili için sağ taraftaki ayarlar kısaca şu alttaki gibi olsun... (72'yi yazmayı unutmayın)

5) RTSS'i, sağ üstteki küçült butonu ile küçültün. Görev çubuğunda saatin yanına küçülecektir. Kapatmadığınızdan emin olun.
6) Nvidia Control Panel'den oyunun exe dosyasını bulup Dikey Senkronizasyon ayarını "açık" hale getirin. "Şu bağlantıdan" yardım alabilirsiniz.
7) Oyun içindeki Dikey yenilemeyi kapatın. Sadece Nvidia'nınki açık olmalı.
8) Son olarak, oyun için doku kalitesini Ultra'nın bir (ya da 2) altına getirin. En yüksek doku ayarlarında yıllardır çözülmemiş bir yükleme sorunu var. Zaten Tencent'in bir şeyi çözdüğünü gören de yok henüz

Bir yarım saat - 1 saat kadar bu şekilde oynamayı deneyin ve akıcılık, titreme, kasma, tepki süresi gibi şeyleri gözlemleyin. Sol üstte, turuncu renkli bir 72 yazısı sabit kalmalı. 72'nin altına düştüğünde rahatsız edici hisler ortaya çıkabilir ya da artabilir. 72 sabit olduğu sürece sorun yaşamamalısınız.

Peki ne yaptık? Oyunlarda en büyük kasma, titreme hisleri; V-Sync (dikey yenileme ile V-Sync aynı şeyler) açıkken ve oyun FPS'i ekran Hz'ine yakın ama aynı değilken ortaya çıkar. Yani 144Hz ekranda 130-140 FPS almak oldukça rahatsız edici bir tecrübe olabilir. 144'ün tam yarısı olan 72 FPS'te sabit oynamak ise, tepki süresini azıcık arttırsa da gözü daha az yoracak şekilde bir akıcılık hissi verecektir. Çünkü insan beyni sabit bir akış hızına adapte olabilir. Sürekli değişen bir akış hızına adapte olamaz, onun yerine titreşim, kasma, tutukluk ve göz ağrıları gibi hisler oluşabilir.

Eğer 72FPS ile olumlu sonuç aldıysanız sırada oyunu 144 FPS'e sabit çıkarma kısmı var ama PUBG gibi berbat yazılmış bir oyun için bu çok zor. Sık sık FPS düşüşleri kaçınılmaz olan bir oyun çünkü. Onun yerine "Şu bağlantıdan" Ultra Low Latency Mode'u açıp tepki sürenizi %33-50 arası düşürebilirsiniz. Teoride 72 x 4/3 = 96 FPS'te aldığınız tepki süresini alırsınız.

Şahsen, sürekli dalgalanan bir oyunda 13.8-20.8 ms değerleri arasında tepki süresi + titreme ve kasma hissi alacağıma, sabit bir şekilde 20.8 ms tepki süresi alıp, göz yorgunluğumu azaltıp, daha çok odaklanmanın tadını çıkarmayı tercih ederim.

Dip Not: Benim buraya koyduğum resmimde, üstteki "Show on-screen Display" kapalı görünüyor. Siz ona aldanmayıp açık hale getirin. Resmi, sadece sağ taraftaki ayarları yapın diye koydum.

Belki kulağa tuhaf gelen bir öneri olacak ama denemekten zarar gelmez

Benzer bir sorunu ben yaşıyordum ve ne zaman NVIDIA için yeni bir sürücü kursam, bahsettiğiniz o anlık titremeler/takılmalar oluyordu. Oysa, Windows'un kendi yüklediği sürücüde (v. 399.24) hiç bir sorun olmuyordu. Ben de sorunu sürücü odaklı zannediyordum doğal olarak. Ta ki şunu deneyene kadar:

Öncelikle mevcut sürücünüzü kaldırın (Son sürüm değilse kaldırmanıza gerek yok). NVIDIA sitesinden son sürücüyü indirin ve WinRAR vb. bir program yardımıyla .exe içinden klasöre çıkartın (Sağ tık/WinRAR/Klasöre Çıkart). Daha sonra, Aygıt Yöneticisi'ni açarak listeden Görüntü Bağdaştırıcıları ve ekran kartınızı bulun; Sağ tıklayarak Sürücü Güncelleştir deyin ve Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara diyerek, az önce sürücüyü çıkarttığınız klasörü seçin. İleri/Tamam tuşuna basarak sürücünüzü Windows'un güncellemesini sağlayın.

Her ne kadar bu yöntem bir alternatif gibi gözükse de, NVIDIA'nın kurulum dosyalarında bir takım parametrelerin hatalı olmasından kaynaklı diye tahmin ettiğim ve sizin bahsettiğiniz sorunlara yol açan durumlar yaşanıyor.

Ben bu şekilde sorunumu çözdüm ve size de denemenizi öneririm.

Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…