144 Hz TN monitörden 144 Hz IPS monitöre geçilir mi?

erdogan1643

Megapat
Yer
Bursa-İnegöl
Daha fazla  
Öncelikle sistemim de R7 5800x3D RX 6800 16 GB RAM var.
3 sene önce aldığım Lenovo monitörüm 144 Hz 1ms ve TN FPS oyunları oynayacağım için zamanında aldıydım lakin şu an sistemimi bayağı upgrade LED'im. Sizce 144 Hz IPS monitöre geçmeli miyim? Ölü pixel muhabbeti çok geçiyor IPS'lerde ve ghosting sorunu yaşar mıyım?
Şu anda arada bir hikaye, arada bir CS:GO'i arada film izliyorum ama öyle fazla bağlanamıyorum 2K monitör almak istiyorum ama bütçem anca TN veya VA panele yetiyor VA panelde çok ghosting varmış ama IPS de ghosting yok mu anlamadım kararsızım. IPS 1080P'ye kafam yatıyor gibi ama o kadar para harcamaya gerek var mı diyorum hazır harcamışken 2K VA panel alasım geliyor ama ghosting vs beni durduruyor.

Şu an kullandığım monitör LENOVO D24F-10 23.6'' 144Hz 1MS(MPRT) LED MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel bir düzeyde oynamıyorsan oyunu 2k va>1080p ipsten iyidir bilgisayarın kaldırıyorsa ve bütçen va panele yetiyorsa alabilirsin.

Aslında bende çok kararsızım bu aralar FPS oyunları pek oynamıyorum, hikaye tabanlı oyunlar şu an önceliğim belki ama asla düzenli bir oyun düzenim yok. Hogwarts legasy oyununu çok merak ediyorum belki ileride starfield gelecek ona bağlanabilirim. Genel olarak Battle for middle eart oynuyorum arkadaşlarla, her neyse konuya gelecek olursam şu an ben 144 Hz üstü benim için önemlimi dersem bence önemsiz gibi 2K VA panel almak istiyorum ama ghosting muhabbeti korkutuyor ben bundan 1 yıl öncesine kadar CS:GO oynardım yaklaşık 5 k saatim var ve rankım globaldi çok hareketli oyun ve TN de ghosting yoktu ve iyiydi tabii renk konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü hiç IPS monitöre göz gezdirmedim merak ediyorum ama VA alıp hüsrana uğramak da istemiyorum, 1080p TN panel ekranım var ve zamanında 850 TL'ye almıştım şu an 2K IPS'lere bakınca en giriş seviyesi 6800 TL civarı onda da ölü pixeldir ışık sızması gibi sorunlar varmış biraz daha arttırıyım diyorum hepsinde bir bokluk var kararsızım belki bu monitörde kalabilirim kalırsam beni çok uzun süre götürür RTX teknolojisini kullanırım diyorumda dediğim gibi TN panel gerçektende çok kötü mü renk veriyorum IPS'e göre ben onu anlamadım grafiklere ben hep soluk renklemi bakmışım renk önemlimi sizce? Oyuna zevk veren renkler mi? Belki de renklerdir bilemem ama 1080p IPS alırsam muradım erer miyim ya da ikinci el IPS 1080p al kendiminkini satayım diyorum. LENOVO D24F-10 23.6'' 144Hz 1MS(MPRT) LED MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Sistemin güzel. 2K monitör hakkıdır. 2K alamıyorsan 240Hz monitör net almalısın. O işlemci 360Hz monitöre bile rahat gider. Ciddi bir upgrade yapmalısın. 144Hz'den 144Hz'ye geçiş mantıksız. Sıf renk ve görüş açısı için monitör değişmez. Lükse kaçmak olur.
Ayrıca IPS monitörlerde ghosting "kesin" olmuyor diye bir kavram yok. Oluyor fakat ya düşük olur anlamazsın ya da olmaz. Bu da modele göre değişir.
TN ve VA panel kullanıcı istemediği zaman önermem.

TN paneldeki çoğu modelin renk kalitesi kötüdür. Alıştığın için normal geliyor TN panel. IPS monitör daha canlı renkler sunuyor. Doğal olarak oyundaki keyfi arttırıyor. Ben şahsen 13 sene TN panel monitör kullandıktan sonra IPS monitöre geçtim. Çağ atladığımı kabul ettim. VA panel benlik değil. Ghosting ile uğraşamam. Sıf siyahlar daha koyu görünecek diye keyfimi kaçıramam. 2K monitör almak ise şu an bir avantaj. Çözünürlük önemli bir kavram.

Son düzenleme:

Hangi modeli kullanıyorsunuz 2 ay öncesinde kadar 2K 144 Hz monitörler uygunken şimdi uçmuş anlamadım neden piyasada 2K monitör mü yok 2 ayda dolarda artmadı niye arttı bu kadar anlamadım herhalde 2K monitör piyasada fazla yok millete geçirebildiğimiz kadar geçirelim diyorlar herhalde.

Asus ROG Strix XG279Q-W Monitör şu an bunu kullanıyorum aktif olarak.
Tüm monitörlerin fiyatları uçtu maalesef. Zamanında çok dedim fırsatı olan alsın diye. Şimdi millet perişan halde. Dell'den aşağı monitör önermezken ASUS'a yöneltiyoruz bazen insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…