144 Hz vs 60 Hz + G-SYNC

ubiwan

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar şu an araştırma aşamasındayım. Baktığım laptoplarda bütçe olarak yakın olmasını istediğimde karşıma ya 144 Hz ekran geliyor yada 60 Hz G-Sync ekran geliyor. Bunların arasındaki fark nedir? Anladığım kadarıyla 144 Hz ve G-Sync ikisi daha da verimli ancak o bütçeye çıkamıyorum. Bu durumda ikisi arasındaki farkı açıklayabilir misiniz? Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
144 Hz olan cihazda yüksek FPS alabileceğinizi düşünüyorsanız, tercih edebilirsiniz.
Laptoplar için 60 Hz yeterli diye düşünüyorum, aşırı fiyat farkı yoksa G-Sync tercih edilebilir.

144 Hz ve 60 Hz arasında ciddi akıcılık farkı var. Ben de 144 Hz diyorum. Zaten alacağın laptop GTX 1070 veya üstü falan değilse G-sync'a gerek yok. Oyundan oyuna vsync açıp çözersin.

@ubiwan Dostum fps yüksekliği gerektiren oyunlar oynuyorsan 144Hz yi seçmelisin. Ama yok ben ASC yada Witcher3 gibi oyunlar oynuyorum sadece diyorsan 60hz yeterli olur. Yani şöyle özetliyim. Online oyunlar da 144hz, normal singleplayer oyunlar da 60hz işini görür. O yüzden sen 144Hz almalısın kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı