144 Hz'de kullanılan 165 Hz monitörü overclocklanırsa ne olur?

Trileçe

Hectopat
Monitör
Samsung oddysey g5
Arkadaşlar merhaba, benim ilginç bir sorum var ben 165Hz Samsung Odyssey G5 monitör kullanıyorum ama bilgisayarımda DisplayPort olmadığı için HDMI kullanıyorum ve monitörümde HDMI de sadece 144Hz destekliyor. Acaba bu montioru 165Hz'ye overclocklarsam ne olur diye merak ettim, bir arıza bir sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar merhaba, benim ilginç bir sorum var ben 165Hz Samsung Odyssey G5 monitör kullanıyorum ama bilgisayarımda DisplayPort olmadığı için HDMI kullanıyorum ve monitörümde HDMI de sadece 144Hz destekliyor. Acaba bu montioru 165Hz'ye overclocklarsam ne olur diye merak ettim, bir arıza bir sıkıntı olur mu?

Dandik panelse sorun yaratabilir evet.

Eğer destekliyor ise görüntü alırsın. Ama uzun vadede sorun yaratabilir. Desteklemiyor ise siyah ekranda kalırsın.

Günlük kullanım dışında oyunlarda fark etmesi kolay olmuyor. Monitörlerde overclock işlemi CPU ve GPU'lar gibi pek sağlıklı değil monitörün kendi desteği yok ise.

Değmez, sağlıklı değil. Monitörlerde OC sakat bir işlem, uzun vadede bozabiliyor cihazları.

Günlük kullanım dışında oyunlarda fark etmesi kolay olmuyor. Monitörlerde overclock işlemi CPU ve GPU'lar gibi pek sağlıklı değil monitörün kendi desteği yok ise.
Monitorumde 165 Hz desteği var alsinda sadece hdmı portundan değil displayporttan var

Benimkide aynı yaptım bir şey olmadı ama seni riske atmak istemem bence kalsın gözle hissetmessin farkı.
Hocam peki displayporta gectigim zaman 165 ten 180e oclesem sorun olur mu?

Monitörün paneli o kadar kaldırırsa alabilirsin o frekansı, yalnız genelde o kadar çıkamazlar. Bende Samsung CFG73 vardı 144 den 149 a OC yapabilmiştim.
Hocam benimki 165 Hz destekliyor ama sadece display port üzerinden hdmı üzerinden yok ve hdmı kullaniyorum o yüzden merak ettim sorun olur mu diye

Technopat Haberler

Geri
Yukarı