14400F sistemde CPU fanı çalışmayı bırakıyor

Mali_1905

Hectopat
Daha fazla  
Bugün yeni anakart, işlemci ve RAM alıp bilgisayarıma taktım.

İşlemci: i5 14400F.
Anakart: Gigabyte Z790 D

Taktığımda bilgisayar sorunsuz bir biçimde çalıştı fakat şöyle garip bir sorun var. Herhangi bir oyun açtığımda işlemci fanı çalışmayı durduruyor. Kasada diğer fanlar dönmeye devam ediyor. İşlemci fanı durunca da haliyle işlemci ısınıyor ve bir noktadan sonra oyun kasmaya başlıyor ve oynanmayacak hale geliyor. İşlemci ısındıkça Görev Yöneticisi'nden izliyorum, hem CPU hem GPU kullanım yüzdeleri %1'lere falan düşüyor.

Oyunu kapattığım gibi işlemci fanı tekrar çalışmaya başlıyor. Sorun ne olabilir?

MSI Afterburner programı vardı onu sildim. Şu an sadece Gigabyte'ın yazılım programı var.

Bugün yeni anakart, işlemci ve RAM alıp bilgisayarıma taktım.

İşlemci: i5 14400F.
Anakart: Gigabyte Z790 D

Taktığımda bilgisayar sorunsuz bir biçimde çalıştı fakat şöyle garip bir sorun var. Herhangi bir oyun açtığımda işlemci fanı çalışmayı durduruyor. Kasada diğer fanlar dönmeye devam ediyor. İşlemci fanı durunca da haliyle işlemci ısınıyor ve bir noktadan sonra oyun kasmaya başlıyor ve oynanmayacak hale geliyor. İşlemci ısındıkça Görev Yöneticisi'nden izliyorum, hem CPU hem GPU kullanım yüzdeleri %1'lere falan düşüyor.

Oyunu kapattığım gibi işlemci fanı tekrar çalışmaya başlıyor. Sorun ne olabilir?

MSI Afterburner programı vardı onu sildim. Şu an sadece Gigabyte'ın yazılım programı var.

BIOS'tan işlemcinin sıcaklığa göre kendisinin fan açmasını ayarladığınız bir kısım var aşırı göz önündeydi UEFI BIOS'ta sizinkinde bilmiyorum anakartınızı ve markasını yazarak bulabilirsiniz oradaki algoritmayı istediğiniz gibi ayarlayın yine devam ederse SpeedFan uygulamasından oyuna girmeden önce ortalama sesle sabit yüzdelik ayarlayıp da oynayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı