1440P 165Hz G-SYNC uyumlu 27" üstü monitör tavsiyesi

Hocam şöyle söyleyeyim. Beamng drive adlı similasyon oyunu var. 2k full ayarlarda bazı maplarde 100 ile 180 arası fps alıyorum. Gsync açık durumdayken hiçbir şekilde aradaki performans kaybını hissettirmiyor. Cs go da da durum aynı. Ben gayet mutluyum yaptığım alışverişten. Daha önceden aoc monitör alıp direkt iade etmiştim. Plastiğin kalitesi bile fark ediyor öyle söyleyebilirim.IMG_20200911_193844 - Hızlı Resim
 
Tamam hocam sağolun. Detaylı incelemelerini izleyip büyük ihtimalle sipariş veririm.
 
Tamam hocam sağ olun. Detaylı incelemelerini izleyip büyük ihtimalle sipariş veririm.

Sorun değil sorunuz olursa etiketleyin yanıtlamaya çalışırım. Bu arada elinizi çabuk tutun şu an 2600 TL fiyatı . Bu arada üstteki mesajımda küçük bir resim paylaştım bakmak isterseniz. Tabi 3310 ile çekince .
 
Sorun değil sorunuz olursa etiketleyin yanıtlamaya çalışırım. Bu arada elinizi çabuk tutun şu an 2600 TL fiyatı .
Ekran kartı fiyatlarını bekliyorum hocam. Onlar bir belli olsam elimdeki bütçeye göre yapacağım tercihimi
 

Diğerlerinde bu özellik yok. Ben de almayı düşündüğüm için araştırmıştım. Hem 2K çözünürlüğünü, hem 165Hz hızını, hem 10 bit renk derinliğini hem de HDR özelliğini aynı anda sadece bu monitör ile alabiliyorsun.
 

Dediğinize hak veriyorum, bunun yanı sıra ViewSonic monitörde söylediğiniz monitör ile tek farkı giriş seviyesi HDR 400 özelliğinin olmaması. Diğer 10 Bit renk ve 165Hz mevcut ve üstüne üstlük nano IPS gibi üstün bir panele sahip demek istedim. Benim oyum ViewSonic'ten yana.
 

Nano IPS artı bir özellik ama bildiğim kadarıyla 165Hz ile 10 Bit renk derinliğini aynı anda sunamıyor. Daha düşük bir bit ile çalışır. Bu monitör ile Gigabyte arasında kalmıştım. Benim oyun Gigabyte olanına.
 

İki panel de 8 Bit + FRC özelliğinin yanı sıra 165 Hz değerine ulaşabiliyor ve aralarında ki tek fark biri nano IPS diğeri giriş seviyesi bir HDR özelliğine sahip. Ben biraz daha fazla araştırmıştım ve hala kararsızım ama ViewSonic monitör daha baskın geliyor.
 
İşte olay tam olarak burada. O dediğin 8 bit + FRC değerini bir tanesi 2K / 60 FPS'de verebiliyorken diğeri 165 FPS'de de verebiliyor. Zaten HBR3 destekli kablonun içinden çıkmasının bir sebebi ise çok ciddi bir bant genişliği kullanmasıdır. Neredeyse Thunderbolt 3 seviyesine yakın veri söz konusu.

1440p ve 165 FPS için gerekli bant genişliği 16.30 Gbit/s olmalı. Gigabyte ise bu monitörde tüm özelliklerin aynı anda kullanılabilmesi için verdiği kablo ile 32.40 Gbit/s civarında bir bant genişliği sunuyor. Normal şartlarda neredeyse 2 kat civarında bir bant genişliği farkı var.

Diğer monitörde de HDR olabilir, 8 bit + FRC olabilir ama tüm bunları sen oyun oynarken kullanabilecek misin? Olay burada. Sırf Nano IPS diye tercih etmezdim. Bu yüzden tavsiye ediyorum diğer monitörü.
 

Hocam ben de böyle monitör istiyorum ama Curved istiyorum. Curved önerirseniz sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…