1440p, 240Hz F/P monitör tavsiyesi

Ömer Yücebaş

Hectopat
Herkese merhaba,

Şu an kullandığım monitör AOC 24G2ZU modeli; beni FPS oyunları genelinde tatmin ediyor fakat görüntü kalitesi ve çözünürlüğü sebebiyle biraz sıkılmış durumdayım.

Maksimum bütçem 20.000TL. Bu fiyata alabileceğim en fiyat performans 2K 240Hz monitör nedir?

Monitörde aradığım özellikleri önem sırasına göre aşağıdaki gibi sıralıyorum, buna göre sizce en mantıklı olan monitör nedir?

1- Hala çoğunlukla FPS oyunları oynadığım için reel gecikme değeri, response time ve ghosting gibi sorunların olmaması gerekiyor.
2- Daha kaliteli bir görüntü ve doygun renkler görmek istiyorum.
3- Panel olarak herhangi bir skalam yok. Her panelin başarılı monitörleri var. Fakat TN panel benim istediğim kriterleri genel olarak karşılamaz gibi duruyor.
4- 27" olmasını istiyorum, fakat yukarıdaki özelliklere sahip bir 24" monitör yerine bu özellikler olmayan bir 27" tercih etmem.

Dostlar ayrıca belirtmekte fayda var, bütçem 20.000TL diye hepsini harcayacağım diye bir kaide yok. 10.000TL'ye yukarıdaki özellikleri fazlasıyla karşılayabilecek bir monitör varsa onu almayı tercih ederim. Fiyatlar arttıkça ufak kalite farkları için çok büyük fiyat farkları oluşuyor. Başlıkta da belirttiğim gibi F/P olmasını göz önünde bulundurmam lazım.

Git oled al. odyssey g6. Öğrenci indirimiyle 21kydıı galiba. Oled candır

Samsung eğitim indirimi ile 22 bin TL'e Samsung Odyssey G6 OLED 240 Hz alabilirsin. Ucuz olsun dersen buna bakabilirsin:

Peki sizce 11.500TL'ye eğitim indirimiyle G65B almak mı yoksa Rampage ellipse mi?

@bluerr hocam G65B, Rampage Ellipse ve LG 27GR83Q modellerinin hepsi aynı fiyat olsa yerimde olsanız hangisini alırdınız?

Bütçeyi maximum derecede kullanmak isterseniz Mini Led İPS alınabilir. Fiyatı düşer belki takipte kalın.

2k bandında en mantıklı modellerden G65B. Karma kullanım için çok iyi.

İPS istersenizde bu alınabilir.

LG27GR83Q-B modeli de olur. Arada fiyat farkı varsa İPS modellerden ucuz olanı tercih edin. Eğer fiyat farkı düşükse Asus biraz daha iyi. Eğer LG'yi amazon tr satıcılı bulursanız Asus yerine tercih edilebilir. Sorun yaşarsanız yardımcı olurlar çünkü.

Rampage Ellipse modeli de marka dışında çok iyi modellerden fakat marka kalitesi açısından LG, Asus vb markalarla rekabet edemez. Sorun yaşarsanız destek çıkarlar mı meçhul. Eğer 10k bandına düşerse alınır; fakat bütçeniş geniş, marka modeller daha az riskli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…