1440p için ileriye dönük ekran kartı önerisi

Bütçe
15000
Yüksek güç tüketimi PSU yeterliyse dikkate alınmamalı bence.

Gerçekten güzel bir seçenek olacak gibi teşekkürler.

Yüksek güç tüketimi PSU yeterliyse dikkate alınmamalı bence.

650 watt PSU karşılamaz 6900XT gibi bir kartı ayrıca elektrik faturasına bu denli yansıyacak bir konu neden dikkate alınmıyor?

Örneğin kart masrafı 15 bin Türk lirası, güç tüketimi aylık ekstra %30 ek masraf yapıyor, ama aynı fiyata çoğu özelliği aynı olan diğer kart %15 ek masraf yapıyor.
Para babanızın cebinden bile çıksa insaflı olmalısınız ayrıca zorunlu olmadıkça böyle tercihler yapmak sadece israftır manası yoktur.

Hocam o kadar radikal şekilde mi etkiliyor faturayı? Ve evet 650w yetersiz, 750w yeterli olabilir bence. Mesela monitör var bende 18w güç çekiyor. Ayda 8 tl mi ne fazladan geliyor. Atıyorum ekran kartım 6700, 175w tdp var. Kaç tl yansıyor? Ve 6900xt kaç watt, faturaya ne kadar yansır?

Tek başına anlık 450+ watt spike atan bir kart üstelik güç tüketimi hayli hayli yüksek, evet rahatsız edici şekilde etkiler.

6900XT 450w+ spike atabilen bir kart, evet rahatsız edici şekilde etkiler.
Spike atabilen? Tahminen ne kadar fazla etkiler faturayı? Ben max 20-40 tl etkiler diye düşünüyorum ama siz öyle diyince bi durdum düşünmeye başladım.

Spike atabilen? Tahminen ne kadar fazla etkiler faturayı? Ben Max 20-40 TL etkiler diye düşünüyorum ama siz öyle deyince bir durdum düşünmeye başladım.

6900XT kullanıma bağlı olarak %30'a kadar etkiler.
20-40 TL çok düşük fiyatlar.

@Noyan_TR01 bende ddr5 sistem için 4070 düşünüyorum bir yandan da 7800xt gözüme ilişti.. daha önce ddr4 sisteminde 6700xt vardı ama kullanamadım oyunlarda ilginç bir şekilde atıyordu. O yüzden amd alırsam yine aynı sorunu yaşanmıyor bilemedim ne dersiniz?

Konu açıp detaylıca anlatın ne oynarsınız ne için kullanırsınız kartı yardımcı olayım.

İkinci el RTX 3090 alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…