1440P monitörümde video kaydedersem 1080P'de nasıl gözükür?

Darksandor

Kilopat
Merhabalar, 1440P monitör almak istediğimden dolayı 2560x1440 çözünürlükte oyun videoları kaydedip bunları You Tube da paylaşmayı düşünüyorum. Hiç tecrübesi olan var mı bu konuda? Görüntü kalitesi nasıl olur? Araştırma yapmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoları kaydettikten hemen sonra o şekilde yayınlarsanız zaten Youtube'a 1440p olarak yüklenirler. Ama montajlarsanız montaj programınızdan editlediğiniz videoyu 1080p olarak renderlarsanız videonuzun çözünürlüğü 1080p'e düşmüş olur. Yine bir seçenek olarak videoyu 1440p renderlayabilirsiniz.

Hiç sorun oluyor, hem doğrudan 2K ekranda 1080p kayıt almayı hem de renderda 2K-1080p downscale yaptım, sorun olmuyor. Ayarları (render için) iyi yaparsanız çok da güzel oluyor.

Hiç sorun oluyor, hem doğrudan 2K ekranda 1080p kayıt almayı hem de renderda 2K-1080p downscale yaptım, sorun olmuyor. Ayarları (render için) iyi yaparsanız çok da güzel oluyor.
Cevap için teşekkürler 1440p ve 1080p için kaç ar bitrate kullanıyorsunuz?

Cevap için teşekkürler 1440p ve 1080p için kaç ar bitrate kullanıyorsunuz?
Görüntüye göre değişiyor. Oyun mu film mi? Kayıt mı render mı? Farkeder. Ama genel tercihim yüksek bitrateli kayıt, ana ayarlama renderda. 2009'dan beri encoding yaptığım için video bitratei çok değişiyor duruma göre. Ama yayıncılık ve YouTube için bir şey diyemem, oralar daha farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…