1440P oyun için 3070 sistem toplama

Bütçe
19000 - 20000

Reuses

Hectopat
Yer
tam 35
Daha fazla  
MSI Mag B550 Tomahawk
AMD Ryzen™7 3800X
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz
Samsung 1TB 970 Evo NVMe
Seagate Barracuda 3.5" 2TB SATA
Corsair RM serisi RM750 750W
Cooler Master Masterbox TD500.
Gigabyte GeForce RTX 3070 Gaming OC
Samsung LC27HG70QQMXUf 27" 2K

Laptop bölümünde yaşadığım büyük sıkıntılardan sonra sinirlenip sistem toplamaya giriştim ne olacaksa olsun diyerek.
Böyle bir sistem toplamak istiyorum. 3800X yerine 5600X kullanmalı mıyım? Oyun oynuyacağım onun dışında güç gerektirmeyen yazılım işlerim için kullanacağım, çok önemli olmamakla beraber render durumlarımda var(kişisel gelişim için profesyonel amaçla değil). Bütçemin üstüne çıktığım için dahili soğutucu işlemcilere yöneliyorum, 2K bir monitör kullandım sanıyorum ideali budur Full HD bir monitörün bu cihaza hakaret olacağını düşündüm. Yorumlarsanız ve tavsiye verirseniz daha uygun parçalar için çok minnettar olurum. Cihazımı toplayacağım için ekran kartının ulaşılabilir olması önemli!

O PSU'yu önermiyorum, bir arkadaşın dediğine göre alt seviye ana kapasitör kullanıyormuş:

PSU olarak şuna bakabilirsiniz:

İşlemci olarak şunu tavsiye ederim, oyun tarafında 3800X işlemciden daha güçlü:

Fiyatı uygun gelmişti, yabancı forumlarda da beğenilmişti ekledim. Daha ucuz veya aynı fiyatta önerdiğiniz bir PSU var mıdır? Teşekkürler.

Fiyatı uygun gelmişti, yabancı forumlarda da beğenilmişti ekledim. Daha ucuz veya aynı fiyatta önerdiğiniz bir PSU var mıdır? Teşekkürler.

Ayrıca şu ekran kartı modeline bakabilirsiniz, görüntü ve performans anlamında çok güzel:

Böyle bir sistem önerebilirim. 5800X için depolamadan kısmak gerekti ama değdi bence.

Çok teşekkürler 750W olanı değerlendirebilirim.

Sistem leziz görünüyor ancak Palit markasına karşı biraz önyargım var bu aralar bilgisayardan çok dilim yandı da. High Power nasıldır bilmiyorum PSU olarak araştırırım, SilverStone soğutucuların sanki korozyonla tıkanıyor gibi bir şey okumuştum. Son olarak MSI gibi bir markanın kasasını almak doğru mudur? Hava akışı olarak tatmin eder mi?
Burda anladığım; 3800X kullanmamam yönünde sanıyorum
-------------------
AMD Ryzen™7 5800X
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi
SilverStone PF240 ARGB 2x12cm
SilverStone strider 750W 80+ Plus Gold
Kingston HyperX Fury 16 GB 3600
WD 500GB
Seagate Barracuda 3.5" 2TB SATA
Gigabyte GeForce RTX 3070 Gaming OC
Cooler Master Masterbox MB511
ASUS TUF VG27wq

Olarak sistemimi değiştirmiş bulunuyorum 1200 lira daha cebimden çıkıyor şu seneryoda, şu anda iade kağıdının elime ulaşmasını beklemek kaldı. Teşekkürler ilginiz için ekliyeceğiniz bir şey olursa buradayım.

Son düzenleme:
İfadeler: RPM
Palit yılların markasıdır, kalitelidir. Güvenebilirsiniz. Isınma sorunu da yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
High Power'ın o PSU'su da Tier B yani iyi bir PSU. Ona da güvenebilirsiniz.
Silverstone iyi bir marka aslında öyle bir sorun yaşayan olduğunu ilk defa duydum. İçiniz rahat etmezse hazır indirimdeyken buna bakabilirsiniz.

Sistemin geri kalanı iyi olmuş. Şimdiden hayırlı olsun.

Ufak bir güncelleme geçeyim iade kağıdı bana ulaşıncaya kadar sistem 3 bin liraya yakın zamlandı kara kara düşünüyorum. Ne yapayım diye önerilere açığım hala laptop önerilerine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…