1440p ve 2160p arasında oyunlarda görsel net fark var mıdır?

2K veya 4K 1ms G-Sync wqhd IPS bir monitör almayı düşünüyorum. Oyunlarda belirgin görsel fark var mı almaya değer mi?
İşlemci: Ryzen 5800X.
Ekran kartı: RTX 3070 Ti (düşünüyorum)

Tabii ki var. Ama önemli olan monitörün ekran büyüklüğü ve kullanma mesafeniz.

İleriye dönük olması amacıyla tercih edilebilir. Görsel fark da oyundan oyuna değişir ancak genel olarak belirgindir. Uzak çizim mesafesinin artması, kenar yumuşatmanın daha iyi sonuçlar vermesi gibi daha çok ince ayarların üzerinde ciddi etkisi vardır ancak bunlar da görsel kaliteyi etkiler. Doku çözünürlüğüne girmiyorum bile.

Bilemiyorum ama mesela 27" falan olur diye düşünüyorum.
Hocam bunu belirlerseniz daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. Yani uzak bir mesafe olacak ise 4K almanın anlamı yok vs.

2K monitör kullanıyorum arkadaşımın 4K monitörünü deneyimlemiştim. O monitörle 1 hafta oyun oynayıp alışsam bir daha 1080P veya 1440P de oyun oynayamam. 1080P’den 1440P’ye geçişte çok farketmemişti ama 4K başka birşeymiş.
Tabi ülkemiz ekonomik şartlarında biraz masraflı yönde kalıyor. Minimum RTX 3080 ayarında birşey ister. Özellikle yüksek FPS oyun oynamayı seviyorsanız bu keyfinizi uzun yıllar devam ettirebilmek için de 2 yılda bir çıkan yeni seri ekran kartlarının en iyisini almanız gerekir. RTX 3080 Alayım beni 4-5 sene götürsün durumları yüksek FPS söz konusuysa 4K çözünürlükte olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…