Özellikleri, güzel tasarımı ve uygun fiyatından kaynaklı olarak
MSi Optix MAG241C 23.6" 144Hz monitör almayı planlıyorum. Ancak ekran kartı olarak GTX1050 kullanıyorum, şimdiye kadar GTX1050'yi maalesef ki 1366X768 çözünürlüklü bir monitörle birlikte kullanmak zorundaydım. Şimdi yeni bir monitör alacak param var, açıkçası monitör almayı ekran kartını yükseltmekten daha çok istiyorum. Daha büyük bir vizyon ve daha yüksek çözünürlüğe ihtiyaç duyuyorum, ekran kartı ise beni idare eder durumda.
Siz de takdir edersiniz ki GTX1050'nin 144FPS alabileceği oyun sayısı bir' hayli az, ancak ben almışken iyisini alayım diye yaklaşıyorum bu konuya. Sizce doğru bir yaklaşım mı? Ekran kartı 60FPS alırken monitör 144Hz tazeleme oranına sahip olduğu için tearing yaşar mıyım? Bu monitörü almam iyi mi olur, kötü mü? İlerde GTX1050'yi yükseltme şansım mevcut ancak çok yakın süreçte değiştiremem, uzun bir süre daha kullanmak durumundayım.
Ek olarak bilgisayarımı da sadece oyun oynamak için kullanmıyorum, website tasarlıyorum bu nedenle 1080P görüntüye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Masaüstünde, günlük sistem işlemlerinde de daha akıcı bir görüntü sunacağını düşünüyorum, fikirleriniz nelerdir?