144Hz için HDMI vs DisplayPort

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ASUS VG249Q monitör aldım içinden HDMI kablosu çıktı HDMI ile 144Hz alıyorum ama DisplayPort'un daha yeni bir teknoloji olduğunu biliyorum içimi rahatlatmak için DisplayPort kablosu alınır mı?

144 Hz alabiliyorsanız boşa para vermenin bir anlamı yok ki. Ben de monitörden gelen HDMI ile 144 Hz kullanıyorum DP'ye geçince bir fark olacak mı? Olmayacak o yüzden boşa para vermenin mantığı yok.

HDMI sorun çıkartmaz fakat DP her zaman tercihimdir. Sorun yoksa HDMI ile devam edin özle görülür fark gözlemlemezsin. 1080p miş zaten monitör almanıza gerek yok.

Arkadaşlar merhaba ASUS VG249Q monitör aldım içinden HDMI kablosu çıktı HDMI ile 144Hz alıyorum ama DisplayPort'un daha yeni bir teknoloji olduğunu biliyorum içimi rahatlatmak için DisplayPort kablosu alınır mı?
DP daha iyi görüntü verir. HDMI kablosuda daha iyi verir fakat oyun için genellikle DP. Ayrıca G-Sync ve AMD Freesync açılıyor.

NVIDIA sistem kullanıyorsan DP al. Çünkü G-Sync açılıyor.

DP daha iyi görüntü verir. HDMI kablosuda daha iyi verir fakat oyun için genellikle DP. Ayrıca G-Sync ve AMD FreeSync açılıyor.

FPS oyunları oynadığım için G-Sync kullanmıyorum, CS:GO, PUBG, GTA 5 ve BF serilerini oynuyorum. 170 TL verip DP kablosu almak mantıklı mı?

FPS oyunları oynadığım için G-Sync kullanmıyorum, CS:GO, PUBG, GTA 5 ve BF serilerini oynuyorum. 170 TL verip DP kablosu almak mantıklı mı?

Mantıklı olmuyor.
Eğer HDMI ile görüntüde titreme, kırpma veya kararmalar görürsen kalitesizliğindendir. O zaman baktığın DP'ye geçersin.

Monitörün yanında geliyor zaten.

Anlamadım hoca ne monitörün yanında geliyor?

Mantıklı olmuyor.
Eğer HDMI ile görüntüde titreme, kırpma veya kararmalar görürsen kalitesizliğindendir. O zaman baktığın DP'ye geçersin.

Monitörün içinden çıkan HDMI kablosu ile bağladım yan sanayi kablo ile bağlamadım şu anlık titreme falan yok.

Anlamadım hoca ne monitörün yanında geliyor?

Monitörün içinden çıkan HDMI kablosu ile bağladım yan sanayi kablo ile bağlamadım şu anlık titreme falan yok.
Ben 144hz Philips monitör aldığımda, hem HDMI kablosunu hem de DP kablosunu vermişlerdi. Sanırım ASUS'a DP koymamışlar. Zaten kendiniz söylediniz CS:GO, PUBG, GTA 5 oynuyorum diye. Yan sanayi kablo bağlamazsanız sorun çıkmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı