144Hz ile 60Hz arasındaki FPS farkı

PunchLiner

Kilopat
Selamlar, cihazımda RX 5700 XT ve Ryzen 7 2700X işlemci bulunuyor. Ancak oyunlarda istediğim oranda FPS alamıyorum. Bunu da GPU kullanımına bağlıyorum. GPU kullanımı sürekli olarak %60 maksimum %70 civarlarında seyrediyor. Bazen kazara %90'lara çıktığında beklediğim FPS'i alabiliyorum. Ne yaptıysam GPU kullanımını %90 üstüne sabitleyemedim hep %60 civarında. Acaba bunun 60Hz monitor ile alakası var mıdır? 144Hz monitore geçsem GPU kullanımı artar mı? Buna bağlı olarak da FPS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü yükseltmekle alakalı değil. Oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Çözünürlüğü ve grafikleri düşürüyorsanız, muhtemelen ondan dolayıdır.

5700 XT Nitro+ modeli var elimde. Monitörü 144 HZ den 90 HZ e falan alınca ekran kartı kullanım oranı düşüyor.

Monitörü yükseltmekle alakalı değil. Oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Çözünürlüğü ve grafikleri düşürüyorsanız, muhtemelen ondan dolayıdır.

Görüntüleri Ultra'ya aldığımda da, en düşüğe aldığımda da aynı FPS'yi yaklaşık 110-120 AVG. FPS alıyorum. Keza GPU kullanımı da hemen hemen aynı oluyor. Hani yeni nesil arabalarda fazla güç tüketimini önlemek için eğer araba yolda gidiyorsa fazlasına gerek yok mantığı vardır ya sanki ekran kartında da o var. Fazla çalışmak istemiyor gibi.

Hayır. HZ FPS'yi etkilemez. V-Sync açık mı kullanıyorsunuz?

Hayır, V-Sync kapalı.

5700 XT Nitro+ modeli var elimde. Monitörü 144 Hz'den 90 Hz'e falan alınca ekran kartı kullanım oranı düşüyor.

144 Hz'de 90 Hz'ye göre daha mı fazla FPS alıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…