144Hz monitör 75Hz'de kullanılır mı?

piwi

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisi
ViewSonic XG2405 modelini almayı düşünüyorum. (144 HZ 1 ms 24")

Şu anda sistemim 144 Hz'de tam anlamıyla performans sağlayacak durumda değil. Fakat ilerde güncellemeyi düşündüğüm için biraz ileriye dönük monitör tercih etmek istedim. Şu anlık ortalama 70 - 80 FPS civarında gezdiğim için 144 Hz monitörü aldığımda Hz'ini 75'e çekmek mümkün mü? Herhangi bir sorun yaratır mı?

Monitör G-SYNC ve FreeSync destekli. İkisini de kullanamıyorum çünkü bilgisayarımda Display Port yok. Kartım NVIDIA olduğu için FreeSync'de kullanamıyorum.

144 Hz'de kullanmamamın sebebi ise FreeSync ve G-SYNC kullanamayacağımdan dolayı 100 - 110 FPS'ten 70 - 80 FPS'e düşüşlerde bozulan akıcılığı hissetmek istemiyorum. Ortalama bir Hz'de yeni bir bilgisayar alana kadar kullanmaya devam etmek istiyorum.

Edit : 24"

Son düzenleme:
Ben 1 haftadır kullanıyorum ve memnunum açıkcası ve ölü piksel ve ışık sızmasıyla karşılaşmadım.
Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Ben 1 haftadır kullanıyorum ve memnunum açıkcası ve ölü piksel ve ışık sızmasıyla karşılaşmadım.
Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıysanız yeterli benim için.

Bir sıkıntıyla karşılaşmadım ama 1 ms modu açıldığında freesync açılmıyor veya tam tersi.
Monitör gerçekten kaliteli olduğunu hissettiriyor.
HDMI ile geliyor ve 144 hz alıyorsun ama ben çift monitör kullandığım için DP ile kullanıyorum.

1 ms modu açıldığında derken? Ayriyeten 1 ms açmak için bir işlem mi uygulamamız gerekiyor ki? Normalde 1 ms değil mi? Bu arada 1 ms olup olmamasından dolayı fark yaşadınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…