Rehber 144Hz ve 60Hz monitörü aynı pc de kendi Hz değerlerinde kullanmak.

gonzai

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Aynı bilgisayarda biri 144Hz diğeri 60Hz olan iki monitörü bağladığınızda bir çok kişi 144Hz olan monitörün de 60Hz de çalıştığını fark ediyor. Forumda da bununla ilgili çok sayıda konu var. Ben de 1 yıla yakın bir süredir bu sorunu yaşıyor ve hiç bir yerde çözümünü bulamıyordum. En sonunda kaderime razı gelip bu şekilde kullanmaya devam ediyordum. Taki bir anda aklıma bir çözüm yöntemi gelene kadar.

Aşağıda yazacağım adımları uyguladığınızda sorunun çözüleceğini düşünüyorum. (Bende çözüldü)

1 - Masa üstüne sağ tıklayın ve Görüntü Ayarları na girin.
2 - Monitörler sekmesindeyken, bilgisayarınıza bağlı Hz değeri en yüksek monitörü seçerek (seçiliyken mavi olur) en alttaki Bunu ana ekranım yap seçeneğini tıklayın ve bu monitörü ana ekranınız yapın.

Bu iki adımı yaptığınızda artık bilgisayarınıza bağlı olan ne kadar monitör varsa hepsi ana ekran olarak ayarladığınız monitörün Hz değerinde çalışacak. Tabiki 60Hz olan bir monitörünüz 144Hz performansı vermeyecek. Ancak 144Hz olan monitörünüz 60Hz e düşmeyecek ve kendi performansında çalışmaya devam edecek.

Bu anlatım Windows 10 için geçerlidir. Başka bir işletim sisteminde denemedim.

Bu konuyu görünce çok sevindim bir hışımla girdim ama zaten seçiliymiş. Yani, başaramadık ben de senin gibi araştırıyorum hocam uzun zamandır.

Daha dün bakıyordum bu konuya ama dediğiniz yöntem olmuyor maalesef.

Bende işe yarıyor. 3 kere format atmama rağmen bu yöntemle bu sorunu çözüyorum.

Yapamayan arkadaşlar varsa bu konudan deneyebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…