14600KF ve RTX 4060 darboğaz yapar mı?

exasault

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, işlemcimi yükseltmeyi ve işlemci yükseltince aynı zamanda PSU ve işlemci soğutucu da almayı düşünüyorum fakat oyun performansı değişir mi darboğaz yaşar mıyım? Bilgi almak istedim.

İşlemci: i3 13100F.
Ekran kartı: RTX 2060 6 GB Dual fan.
PSU: 500W Thermaltake.
RAM: 16 GB DDR5 5200MHz.

Genel olarak sadece Valorant ve arada CS oynuyorum. Şu anki sistemim ile 150-250 arası FPS alıyorum ve işlemcimi 14600KF ve PSU mu 750W ve iyi bir hava soğutma almayı düşünüyorum.
Valorant işlemciye yüklenen bir oyun olduğu için işlemci yükseltmeyi düşünüyorum fakat gerek var mı bilemiyorum yardımcı olan olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an kullandığın işlemciyi 4060 ile kullanıyorlar işlemci yerine 4060 vs alabilirsin bence

Şu an kullandığın işlemciyi 4060 ile kullanıyorlar işlemci yerine 4060 vs alabilirsin bence
Evet hocam fakat bilgisayarı sadece valorant oynamak için kullanıyorum diyebilirim ve herkes işlemciyi daha çok kullanan bir oyun olduğunu söylediği için işlemci yükseltmeyi düşünüyordum, teşekkürler yorumunuz için

O işlemci ile 4070 super besliyorum 1080p'de. 4070 ti super'e kadar yolu var 14600kf'nin.

Darboğaz yapmaz, ancak zaten siz şuan 150-200 FPS alıyorum diyorsunuz, monitör Hz'niz de aşağı yukarı bu civarlarda ise daha fazla alsanız da görüntünüzde hiç bir şey değişmeyecektir, bence gereksiz bir yükseltme olur.

Hocam 200 FPS alırken 9000 TL para verip 300 FPS almak değmez bence eğer ki 240 veya 280Hz monitörünüz yoksa o yüzden ekran kartı daha mantıklı demiştim ama tabii ki sizin kararınız alacağım dersenizde hayatta darboğaz yapmaz çünkü işlemciniz ekran kartınıza göre daha güçlü oluyor

Doğru diyosun hocam bi de üstüne hem psu değiştiricem üstüne de işlemci soğutucu alıcam 14600kf soğutmak için, teşekkür ederim tekrar

Zaten bir valorant cs oynuyorum diyor, ekran kartına da gerek yok.
Doğru diyosun hocam bi de üstüne hem psu değiştiricem üstüne de işlemci soğutucu alıcam 14600kf soğutmak için, teşekkür ederim tekrar
Karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…