Çözüldü 14700HX undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Genitour

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel 14700HX
Nvidia RTX 4070 Laptop Gpu
2x32 DDR5 5600MHZ Kingston Fury İmpact
Kingston KC3000 1TB
Kingston NV2 2TB
Öncelikle merhaba. 14700HX işlemcime undervolt yapmak istiyorum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

Peki doğru voltajı bulmam için ne yapmam lazım?
-60'tan başlayarak -80, -100 gibi yirmişer arttırarak denemeye devam et. Cihaz hangi değerde mavi ekran verirse veya donarsa bir önceki değere geri dön. Optimum değeri böyle bulabilirsin. Yirmişer yerine onar onar da yapabilirsin.

-170 çok mu sizce. 180 ve sonrası donma ve mavi ekran hatası veriyor. 175 deneyeyim mi yoksa düşüreyim mi? Sıcaklıklarda hissedilir bir düşüş oldu.

Cinebench 23 multicore testi açıp HWMonitor ile watt, sıcaklık değerlerini takip edebilirsin.

Cinebench 23 multicore sonucunu da buraya atarsan iyi olur.

Cinebench 23 multicore testi açıp HWMonitor ile watt, sıcaklık değerlerini takip edebilirsin.

Cinebench 23 multicore sonucunu da buraya atarsan iyi olur.

Sonuçlar bu şekilde. Sıcaklıklarda 73 74 dereceye kadar çıktı.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
@Genitour hocam şu anda müsait değilim ondan bakamıyorum, yarın geri dönüş yapacağım. Birkaç şey yapmanızı da isteyeceğim takipte kalın.

@Genitour hocam şu anda müsait değilim ondan bakamıyorum, yarın geri dönüş yapacağım. Birkaç şey yapmanızı da isteyeceğim takipte kalın.
Tamamdır

Sonuçlar ve sıcaklıklar nasıl sizce?
İyi akşamlar. Musaitseniz sonuçlar iyi mi kötü mü? ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…