14700k - 3070 Ti sistemde CS2'de drop yemek

mezarakadar006

Kilopat
Donanım konfigürasyonum:

• İşlemci: Intel i7-14700K
  • Ekran kartı: ASUS ROG RTX 3070 Ti.
  • RAM: 32 GB, 6400 MHz.
  • Anakart: Aorus Z790 Aorus Pro X (LGA 1700)
  • PSU: Corsair tx 850W.
  • Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 360r V2 ARGB 360mm.
  • FPS sorunu: CS 2'de, 600 FPS'den 200-160 FPS'lere kadar ciddi Drop'lar yaşıyorum.

Sorun detayı:

Anakartımın sol üst kısmında iki tane PSU'dan gelen güç kablosu bulunuyor. Ancak, bu kablolardan bir tanesi eksik. Sağ taraftaki kablo takılı iken, sol taraftaki kabloyu doğru kablo olmadığı için dönüştürücü kablo ile bağlamaya çalıştım. Bu durumda bilgisayarım daha da kötü çalıştı.

Bu durumda, PSU almam gerekli mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam yaptığınız delilik resmen. Sistemi o şekilde daha fazla kullanmayın. Yanlış değilsem güç kaynağınızda 1 tane ESP konektörü bulunuyor. Bu durumda değiştirmeniz gerekli.

Hocam yaptığınız delilik resmen. Sistemi o şekilde daha fazla kullanmayın. Yanlış değilsem güç kaynağınızda 1 tane ESP konektörü bulunuyor. Bu durumda değiştirmeniz gerekli.
evet 1 tane bulunuyor sol taraftaki yok psudan gelen kablo

Dosya Ekleri

• görsel_2025-12-20_224512674.png
    702 KB · Görüntüleme: 6
@mezarakadar006 Z790 o halde sana nasıl görüntü verdi şaşkınım doğrusu. Kendini korumaya alması gerekirdi. Şöyle anlatıyım: İşlemci sen oyun oynadığın zamana kendi saat hızını arttıracak ve daha fazla güç çekmeye çalışacak bunun sonucunda ya mavi ekran yiyeceksin ya stuttering yaşacaksın ya sistem aniden kapanacak ya da anakartın VRM'lerine ciddi hasar vereceksin. Birkaç tanesi birden de olabilir.

hocam şöyle cs 2 de yaşıyorum sorunu 600 fps alırken bi anda düşüyor ama hiç mavi ekran vermedi bana işlemci ısıları sence max kaç olmalı

http://
Teşekürler yorumunu için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…