14700KF için hava soğutma önerisi

Doritosbaga

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. 14700KF için bir hava soğutma arıyorum. AK620 modelini beğendim ama o bütçeye başka ne alınabilir?
Kasa: Cougar MX440 mesh (170mm hava soğutucu desteği var elimdeki kitapçığa göre)
RAM: Crucial Micron 32 GB DDR5-5600 rdımm 2RX8 CL46
Ayrıca şu anki soğutucum FrostFlow 240Lite. 2. el olarak elimden ne kadar fiyata çıkarabilirim?

O işlemci için hava soğutma alacaksan hava soğutmanın çok kaliteli olması ve undervolt yapman kesinlikle şart. Ben i5 14600k'yı undervolt + çift fanlı hava soğutma ile zor zapt edebiliyorum. Gerçekten sana Allah kolaylık versin o işlemci ile. Yerinde olsam kasa elveriyorsa 360 veya 420 mm kaliteli sıvı soğutma alırım.

Hocam şu anki soğutmam yeterli olamadığı için kaliteli bir tane bakıyorum. AK620 benim işlemci ile olan testleri gayet iç açıcıydı ama başka muadil olup olmadığını bilmiyorum o yüzden açtım konuyu

Ben undervolt yaptıktan bir süre sonra oyunlarda ani kapanma gibi stabilite sorunları yaşadığım için iptal ettim.

Zaten daha sonrasında microcode bios güncellemeleriyle birlikte ısınma sorunu kısmen çözüldü.

Soğutucu olarak şuan noctua nh-d15 kullanıyorum. BF2042' de 80-90 derece görebiliyor. HWINFO' dan baktığımda peak değer 100 olarak görebiliyorum.

Çözümü sürekli sıcaklık değerlerine bakmamakta buldum. TDP değeri yüksek olunca bu sıcaklıklar kaçınılmaz. İyi bir soğutucu ve macun alıp sıcaklık değerlerine sürekli bakmayın derim.

Peki hocam termal macunun kuruması dışında soğutucunun git gide yetmemesi gibi bir durumla karşılaşmadiniz değil mi

Peki hocam termal macunun kuruması dışında soğutucunun git gide yetmemesi gibi bir durumla karşılaşmadiniz değil mi

Kullandığım macunlarda (Noctua, CoolerMaster, Arctic) bir kaç yıl geçse de ciddi bir kuruma gözlemlemedim.

Soğutucu aynı soğutucu olduktan sonra, fan bozulmadıktan sonra hava soğutmalarda yıllar geçse de performansında fark olmuyor. Bundan önceki Noctua soğutucumu 12 sene kullanmıştım. Yetmediği için nh-d15' e geçtim.

Sarı siteden ikinci el ama kullanılmamış Nh-D15s almıştım (tek fanlısı). Hala ilanlar var. Fiyat olarak epey uyguna geliyor. Daha sonra bir fan daha alıp Nh-D15' e çevirdim. Bu yolu izleyerek daha ucuza mal edebilirsiniz. Sadece boyutlarına dikkat etmek gerek. Kasanın eni geniş olmalı.

Kasam biraz dar AK620 neredeyse ucu ucuna sığacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…