Melih Enes Bakal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
GSKILL Trident Z5 RGB 7200 MHz CL34 2x16 (6400'e CL32 olarak kullanıyorum)
Anakart
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
Arkadaşlar selam,

14900k işlemcim için adaptive Vcore limiti koymak istiyorum ancak kaç koymam konusunda net bir "güvenli" rakam bulmakta zorlandım. Bir taraf tam 1.500 olmalı, bir taraf 1.500 altında olmalı derken Intel "1.550'ye kadar güvenli" diyor ve haliyle ben de kararsızlığa düştüm.

Soğutma konusunda bir derdim yok, ısınma sorunu yaşamıyorum. CPU OCCT'de yük altında 72-78 derece ve açıkçası ben 90 derece olsa da dert edecek birisi değilim. Tamamen olabilecek sağlıklı (kesinlikle degrade oluşturmayacak) ve en iyi sonucu verecek adaptive Vcore limitini uygulamak istiyorum. Tamamen içimi rahat ettirmek ve keyfi amaçlı olarak yapıyorum.
  • pl1/pl2: 253 watt.
  • CPU Lite load Control ve CPU cooler tuning: Intel default.
  • CPU current limit: Auto (307a)
  • Enhanced Turbo: Off.

Bu değer aynı model, aynı bantta üretilen 2 farklı işlemcide bile değişkenlik gösterir. Deneme yanılma ile bulman lazım. Mesela sendeki 14900K bir voltajda stabil çalışırken bir başkasındaki 14900K aynı voltajda sorun çıkarabilir. Buna silicon lottery diyoruz, tamamen şansa bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…